Učenici OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje i Srednje škole Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice pobjednici Vjeronaučne olimpijade u Sisku

Foto: Sisačka Biskupija

Županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola „Vjeronaučna olimpijada“ održano je u srijedu 8. veljače u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku. Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije s. Smilja Čirko, dožupanica Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević, predsjednica Skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić i ravnateljica OŠ Ivana Kukuljevića Željka Birać.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Sisačka biskupija

Natjecanje je otvorio biskup Košić koji je, osvrnuvši se na temu olimpijade „Misijska djelatnost Crkve“, istaknuo kako su misije oduvijek u samom središtu života Crkve.

„Ovo je iznimno važna tema i dobro je djecu već u školi pripremati da razmišljaju što to znači svjedočiti, naviještati svoju vjeru, biti vjernik u svakodnevnom životu, drugima moći prenijeti svoje iskustvo. Isus je poslao svoje apostole, apostoli svoje nasljednike i ta zadaća Crkve traje do dana današnjeg“, poručio je biskup te dodao da misionari uvijek nude svoje iskustvo, svoju vjeru i žele ju prenijeti drugima, ali ni u kojem slučaju ne prinuđuju. „Onaj koji želi i onaj koji se osjeti potaknut i privučen taj će se odazvati“.

Foto: Sisačka Biskupija

Ove godine na olimpijadi se okupilo 120 učenika s područja Biskupije. U natjecanju osnovnih škola prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Đure Deželića iz Ivanić Grada, a treće mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Braća Ribar iz Siska. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Ivana Trnskoga iz Hrvatske Kostajnice, drugo mjesto osvojila je ekipa Srednje škole Tina Ujevića iz Kutine, a treće mjesto ekipa Srednje škole Glina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisačka biskupija ove će godine biti domaćin i državnog natjecanja iz vjeronauka koje će se 5., 6. i 7. travnja održati u Topuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.