Video: Večeras u “Lisinskom” pjeva fratar Alessandro iz Assisa

Fra Alessandro iz Assisija, poznatiji kao “Glas iz Assisa”, za kojega kritičari kažu da se “u njegovu glasu može osjetiti odraz njegove duše ispunjene ljubavlju”, održat će večeras u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog svoj prvi koncert u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fra Alessandrov koncert najavljen je kao duhovni glazbeni doživljaj fratra iz Assisia, karizmatičnog fratra “anđeoskog glasa”, čije su izvedbe suvremene i tradicionalne duhovne i sakralne glazbe u manje od godinu dana osvojile srca publike širom svijeta.

Glazbeni producent Mike Hedges poznat po radu sa zvučnim imenima poput grupa U2 i The Cure, zaslužan je što je ovaj skromni fratar sa svojim talentom i glasom iz bazilike Santa Maria degli Angeli i rodnog Assisia krenuo u svijet.

Njegov debitantski album prošle je godine objavila diskografska kuća Decca, a uslijedio je aktualni božićni album “Voice of Joy”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fra Alessandro iz Assisia s albumom “Voice of Assisi” gotovo je preko noći postao prava glazbena senzacija, a album je u rekordnom roku dospio do prvog mjesta ljestvice klasičnih albuma u Velikoj Britaniji.

Oba studijska albuma fra Alessandra snimljena su u studiju Abbey Road u Londonu. Na njima se nalaze interpretacije pjesama Panis Angelicus, Ave Maria, Pater Noster, Alto E Glorioso Dio, originalna tema skladatelja Paula Mealora Le Dio Lodi Altissimo temeljena na molitvi sv. Franje Asiškog, kao i novootkriveno djelo talijanskog skladatelja Vincenza Bellinija O Tantum Ergo Sacramentum koje će publika imati prilike čuti uživo i na prvom hrvatskom koncertu “Glasa iz Assisia”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.