Verbum: Predstavljena knjiga ‘Želim ti dobar život’

verbum
Foto: Verbum

Nakladna kuća Verbum u četvrtak 26. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Želim ti dobar život. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prošlogodišnje uspješnice pape Franje Želim ti osmijeh, nakladna kuća Verbum upravo je objavila još jednu papinu knjigu, idealnu za vrijeme u kojem se nalazimo. Ovaj novi bestseler pape Franje nosi naslov Želim ti dobar život, a pruža poticaje koji će ohrabriti i ojačati svakog čovjeka u ovim turbulentnim vremena.

„Važan si. Jedinstven si. Čudesan si!“

„Važan si. Jedinstven si. Čudesan si!“, poruka je pape Franje za svakoga od nas. Čak i kada nas obuzmu brige ili umor, potrebno se sjetiti da smo doista dragocjeni i da u sebi nosimo svjetlo koje nam je povjereno. To je najveći dar koji nam nitko ne može oduzeti. Zato trebamo sanjati i dopustiti da nas iznenadi Božja ljubav. To je dobar život, a to je i najveća i najljepša želja koju možemo poželjeti jedni drugima.

Bit tog dobrog života je spoznaja da, kako piše Papa, „ispod naših odlika i naših nedostataka, jača od rana i promašaja u prošlosti, od strahova i nemira pred  budućnošću, nalazi se ova istina: mi smo ljubljena djeca. Božja ljubav prema nama ne ovisi niti će ikada ovisiti o nama: to je besplatna ljubav.“ I zato, ističe Papa: „Živi, ljubi, sanjaj, vjeruj. I, uz pomoć Božje milosti, ne očajavaj.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15 pravila za dobar život

Radost, potpuna i konkretna radost za kojom svatko čezne, bit će prirodna posljedica takvog života. To nije uvijek lagan put, životne teškoće i sveprisutni pesimizam ponekad otežavaju prepoznavanje i prihvaćanje milosti, ali – jamči Papa – život postaje lijep upravo kada se srce otvori Providnosti i dopusti da u njega uđu nježnost i milosrđe. Utješno je znati da uvijek možemo početi ispočetka jer Bog može u nama započeti novu povijest čak i od naših krhotina.

Nadahnjujući se s 15 pravila za dobar život koje je naznačio papa Franjo, a koje čine sastavni dio ove knjige, možemo u potpunosti otkriti vlastitu čudesnost i iskusiti autentičan okus istinskoga življenja, zaraznu radost koja čini život dobrim.

U ovim izazovnim vremenima u kojima se svi nosimo sa sumnjama i poteškoćama, Papina knjiga Želim ti dobar život pruža nam siguran oslonac i jasan putokaz u izazovima života, naglašavajući uvijek vrijednost i dostojanstvo, nas i naših bližnjih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga Želim ti dobar život u prijevodu Branka Jozića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na poveznici ovdje.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.