(VIDEO) Lav – hit film koji sa Nicole Kidman lovi šest ‘zlatnih kipića’

Foto: fah

Ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi zlatni kipić 2017. osvojio ovaj izuzetno emocionalan film, napravljen prema stvarnom događaju, koji gledatelje svojim snažnim scenama tjera do suza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravljen prema istinitom događaju, opisanom u biografskoj knjizi A Long Way Home Sarooa Brierleya, Lav je priča o petogodišnjem dječaku iz Indije koji se razdvoji od brata i nizom događaja završi izgubljen na ulicama Calcutte, više od 1.500 km od svog doma. Nakon par mjeseci lutanja završi u domu, nakon čega ga posvoji par iz Australije. Dvadeset i pet godina kasnije kreće u potragu za svojom izgubljenom obitelji koristeći Google Earth.

Famozni ‘Slumdog Millionaire’ Dannyja Boylea svojevremeno je lansirao indijsku tradiciju u holivudski i globalni ‘mainstream’ pa su se svi još prije devet godina nadali da će ova raskošna i raznolika zemlja dobiti nebolivudsku strukturu na filmskoj pozornici. Čekali smo gotovo deset godina da se tako što opet dogodi. I zaista, dočekali.

Redatelj Garth Davis o glumačkoj postavi nije niti sekunde dvojio: Dev Patel bio je onaj koji je na jedan način povezao dva spomenuta filma, a gotovo generički odlične Rooney Mara i Nicole Kidman stvorile su okvire da film postane generacijski. Mali Sunny Pawar fantastično je odglumio ulogu malog Sarooa kao i indijski mu kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj film je priča o potrazi za samim sobom.

N

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.