(VIDEO) Ogenj – tko su koprivnički kajkavski rokeri s tamburicom u ruci?

Močvara
Foto: snimka zaslona

Malo tko danas nije čuo za Ogenj, peteročlani bend iz Koprivnice koji je poput požara stihijski poharao domaće pozornice i osvojio publiku svojom nesvakidašnjom energijom. Balade, poskočice, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i pokoja suza dio su svakog performansa Ognja, a bend je ovih dana zakoračio u novo poglavlje svog glazbenog putovanja kao dio obitelji Dancing Bear Recordsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju glazbenu priču započeli su kao akustični trio krajem 2015. godine. S vremenom se kolektiv proširio, a s njim i glazba koju sviraju. Uz postavu koju čine Denis Kuzel (bubnjevi), Tara Knežević (violina), Filip Kušnjer (gitara), Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica) te Nikola Terzić (bas gitara), dosadašnja akustika se raspojasala i postala energičan i čvrst miks rock ‘n’ rolla, punka i folka odsviranog na klasičnim rock instrumentima, podebljanim brzom tamburicom i violinom. Da bi doživljaj bio bolji i da bi bend još malo iskočio iznad standardnih hrvatskih rock grupa za to se pobrinuo pitki lirski izričaj na kajkavskom. O tome najbolje svjedoči njihov mini album „Još je rano“ kojim su proslavili svoju prvu godišnjicu postojanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.