(VIDEO) Pogledajte kako je izgledala sveta misa s vjernicima u Zagrebu: ‘Ma to je neopisivo’

Foto: Snimka zaslona

Crkve diljem zemlje prije nekoliko dana dobile su upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako organizirati svete mise u skladu s epidemiološkim mjerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je tako misa održana i u zagrebačkoj crkvi Sveta Mati Slobode. Na snimci se može vidjeti kako vjernici održavaju fizičku udaljenost, a na ulazu u crkvu stajali su redari koji su brinuli o tome da se svi pridržavaju pravila.

Održavanjem mise oduševljeni su i u samostanu.

”Ma to je neopisivo. Ono doma u samostanu je bilo što bilo, ovo je ono pravo”, kaže časna sestra Maristela za dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u četvrtak je objavio upute za crkve kako organizirati mise. Prema tim uputama, vjernici moraju održavati razmak od dva metra, a broj vjernika u crkvi nije ograničen. U slučaju da vjernika ipak bude previše, dio njih misu će pratiti izvan crkve, gdje su župnici trebali osigurali razglase. Pričest se treba primati u ruke, a mir dijeliti bez rukovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.