(VIDEO) Pogledajte veselu pjesmu mladih Hrvata koji sudjeluju na Svjetskom danu mladih u ‪Krakowu

Ured HBK za mlade

Sutra započinje 31. Svjetski dan mladih u Krakowu, Poljskoj, koji traje do 31. srpnja pod geslom „Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe“ (Mt 5, 7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabirom Krakova za SDM 2016 kao i samog gesla “Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe” – u središte pozornosti mladih, ali i svijeta, stavljeno je Božje milosrđe, po tome i potreba širenja njegova štovanja. Poruka nade upućena je mladima po riječima: Isuse, uzdam se u tebe! (ispisane pod slikom Milosrdnog Isusa) kao i po zazivu iz Krunice Božjeg milosrđa: “Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu”.

U nastavku pogledajte video mladih koji su došli u Krakow

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljan program Svjetskog dana mladih u Krakovu pogledajte OVDJE.

Laudato TV omogućuje prijenos UŽIVO dijelova Svjetskog susreta mladih u Krakovu. Pratite susret milijuna mladih iz cijelog svijeta kojeg predvodi Sveti Otac papa Franjo na Laudato TV i putem YouTube streama.

Cijeli program prijenosa pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Svjetski dan mladih, događaj je koji je od svog početaka, 1984., kada ga je na Cvjetnicu ustanovio papa Ivan Pavao II., postao mjesto susretišta tisuća mladih iz čitavog svijeta koji u središte svog života žele staviti Krista.

Prvi službeni susret održan je 1986. u Rimu – na dijecezanskoj razini, dok je prvi međunarodni susret održan 1987. u Argentini. Do sada je SDM održan u Rimu, Buenos Airesu, Santiago de Composteli, Čenstohovi, Denveru, Manili, Parizu, Torontu, Kölnu, Sydneyju, Madridu i u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine se održava u domovini svetog Ivana Pavla II., velikog pape, a razlozi za održavanje u Poljskoj su sljedeći:

1.) obilježavanje 1050. obljetnice pokrštavanja Poljaka (966. godine Poljaci su, zajedno s kraljem Mieszkom I., prigrlili kršćanstvo)

2.) obilježavanje 25. obljetnice SDM u Čenstohovi (1991.)

3.) znak zahvalnosti Papi Poljaku za ustanovu SDM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4.) prvi susret pod nebeskom zaštitom svetog Ivana Pavla II. koji je u Rio de Janeiru službeno proglašen zaštitnikom SDM-a.

(VIDEO) Pogledajte što je papa Franjo poručio ususret Svjetskom danu mladih u Krakovu

Geslo Svjetskog dana mladih: “Blago milosrdnima, oni će zadobiti milosrđe”, izvrsno se povezuje sa svetim Ivanom Pavlom II. i s Krakovom – kao mjestom u kojem je najveće svetište u čast Božjeg milosrđa u svijetu.

(VIDEO) Poljske redovnice plesom pozivaju na Svjetski dan mladih

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.