(FOTO) (VIDEO) U procesiji u Sinju više desetaka tisuća vjernika – mnogi su hodali bosi

Foto: fah

U blagdanskoj procesiji u povodu svetkovine Velike Gospe, koja je krenula u utorak prije podne ispred crkve Gospe Sinjske, sudjelovalo je više desetaka tisuća vjernika među kojima su mnogi, kao znak žrtve, hodali bosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema policijskim procjenama, očekuje se da će tijekom cjelodnevnih blagdanskih svečanosti u Sinju danas biti i do 100.000 vjernika pošto se mise slave od rane zore, a služit će se i u popodnevnim satima.

Među sudionicima procesije je i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procesiju predvodi nadbiskup splitsko-makarski Marin Barišić koji će po završetku predvoditi i misno slavlje u Sinju.

Sliku Čudotvorne Gospe Sinjske u procesiji naizmjence nose vjeroučitelji, časne sestre, bogoslovi, sinjski alkari, predstavnici braniteljskih udruga, predstavnici hitne medicinske pomoći, predstavnici hrvatske vojske i policije.

Hodajući sinjskim ulicama, sudionici procesije pjevaju pjesme slaveći Čudotvornu Gospu Sinjsku uz poruke Gospi da bude spas i utjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje blagdanske svečanosti u Sinju održavaju se pod motom “Veliča duša moja Gospodina”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.