Vlatka Pokos o koncertu Lepe Brene: ‘Platili smo previsoku cijenu da bismo slušali Jugoslavenku’

Foto: Snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

Vlatka Pokos iz Kanade često komentira zbivanja u Hrvatskoj, a u posljednjoj objavi na Instagramu žestoko je kritizirala Lepu Brenu i njen koncert u Areni, smatrajući cijeli događaj silno ispolitiziranom nostalgijom za propalom Jugoslavijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nakon što je dva dana zaredom napunila zagrebačku Arenu, Brena je prvo bila javno kritizirana od hrvatskih generala koji su osudili njeno pjevanje u Zagrebu i osobito mahanje jugoslavenskim zastavama u publici, piše vecernji.hr

Foto: Snimka zaslona/Thinkstock (Fotomontaža: Narod.hr)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije svega, moram se ispričati hrvatskim desničarima jer nisu najgori, najprimitivniji niti najnepismeniji na internetu. To su, ‘miroljubivi’ Jugoslaveni, oni koji ‘nisu željeli rat’ u što sam se imala prilike uvjeriti prije nekoliko dana kad sam komentirala njen sramotni nastup u Zagrebu, pred publikom koja je rezultat ratnih migracija i tvrdim da osim Ive Todorić, pripadnice hrvatske domoljubne pljačkaške obitelji, tamo nije bilo Zagrepčana”, napisala je Pokos, a zatim je oštro kritizirala srbijansku narodnjačku pjevačicu Fahretu Jahić-Živojinović, poznatiju kao Lepu Brenu.

“Čitam Brenine nemušte isprike o uniformi srpskih dobrovoljaca i spašavanju njenog oca iz Brčkog. A od koga ga je spašavala nego upravo od tih istih, koji su masovno klali njen, muslimanski narod. Groteskno! Kaze da ju je iznjedrila Hrvatska?! Što reći na to, osim da se malo zbunila u zemljopisu jer u SR Hrvatskoj nije imala previše uspjeha. Njene priče o ljubavi i miroljubivim Jugoslavenima neka ostavi za one koji joj vjeruju jer to nije slučaj s većinom Hrvata. Za Jugoslavijom plaču samo Srbi jer je ta država bila Srboslavija u kojoj su svi bili ‘jednaki’ ali oni nešto ‘jednakiji’ pa su, kad je ljubav pukla, krenuli ubijati po bivšim republikama. Platili smo previsoku cijenu da bismo slušali Jugoslavenku i njeno spominjanje najvećih hrvatskih blaga poput Jadranskog HRVATSKOG mora i Panonske nizine, kao nečeg njenog. Samo da je podsjetim, to je hrvatska zemlja i uvijek će biti. Ovakve ‘bratske’ pjesme i poruke u meni izazivaju užas i podsjećanje na krvavi rat.

“Ona naziva naše generale primitivcima? Ljude koji su nas branili i obranili od njenih primitivaca i ubojica. Lepoj Breni samo treba veće tržište i više love. Osoba koja se odrekla vlastitog naroda, podrijetla i obitelji, neka mi ne govori o ljubavi. I za kraj, sramite se svi koji ste bili na balkanskom derneku najgore vrste u srcu mog lijepog Zagreba! Bandić?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Što reći, dolazi od iste vrste, gladne samo novca i moći. Pravi rvacki ‘domoljub’! Ja nisam primitivna, niti sam huškačica i neka mi prodike o kulturi na drži balkanska cajka! Novac, hvala Bogu, ne može kupiti baš sve”, napisala je Vlatka Pokos i ponovno izazvala dvojake komentare. Bilo je onih koji su joj čestitali i napisali kako to od nje nisu očekivali, a drugi pratitelji su dodali kako “njoj nitko nije dobar”.

Podsjetimo, Lepa Brena (pravim imenom Fahreta Jahić Živojinović), koja je rodom iz Tuzle, ali već od studentskih dana živi u Beogradu, ratne je 1993. godine snimljena u Brčkom (koje je tada bio pod okupacijom srpskih snaga) u uniformi agresorske vojske “Republike Srpske”.

Na videu koji objavljuje 24sata.info vidi se da nikakav strah ne postoji u Lepoj Breni, iako je medijima izjavljivala da je tada radi vlastite sigurnosti obukla lažnu vojnu uniformu koju je nosila za potrebe snimanja spota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svoj prvi dolazak u Republiku Srpsku gđa Živojivić opisala je kao svečani trenutak koji je dugo vremena očekivala” – navodi se u video-prilogu.

Na pitanje novinara planira li u “Republici Srpskoj” održavati koncerte, rekla je:

“Ako se nastavi s ovom politikom mira, u svakom slučaju da ćemo imati izuzetno mnogo razloga da slavimo”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.