XIV. dies theologicus ‘Doprinos Katoličke crkve razvoju obrazovanja. 350 godina KBF-a Sveučilišta u Zagrebu’ u srijedu

Foto: zg-nadbiskupija.hr

U srijedu, 8. svibnja 2019. u 9 sati, na Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu održat će se XIV. dies theologicus s temom: Doprinos Katoličke crkve razvoju obrazovanja. 350 godina KBF-a Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program događanja:

9.00 • pozdravi i otvaranje

prvi dio
9.15 Dr. sc. Slavko Slišković
“Crkva i razvoj školstva”
9.45 Dr. sc. Daniel Patafta
“Povijest teološkog studija u Zagrebu”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10.15 • predah

drugi dio
10.45 Dr. sc. Vlasta Švoger
Reforma visokoškolske nastave u
Habsburškoj Monarhiji i stvaranje
modernog sveučilišta u Zagrebu

11.15 Dr. sc. Ana Biočić
Doprinos profesora Katoličkoga
bogoslovnog fakulteta Sveučilištu
u Zagrebu kroz službu rektora
Sveučilišta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.45 • rasprava
13.00 • zatvaranje

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu kao najstarija – i to ne samo crkvena, nego i hrvatska – visokoškolska ustanova sa svojih gotovo sedam stoljeća neprekinutoga postojanja u ovomu ili onomu obliku, a od 1874. u sastavu modernoga Sveučilišta u Zagrebu, doživio je kroz mnoge interne reforme, proširivanja i osuvremenjivanja, a sve to da bi odgovorio na aktualne potrebe i izazove Crkve i društva. Fakultet je živi organizam koji raste i razvija se, ima svoje uspone i padove, ali je uvijek ostao vjeran svojoj dugoj i bogatoj tradiciji kao zalogu sigurne budućnosti. Za to postoje ne samo dobri temelji, nego i kvalitetna nadogradnja koju treba dalje mudro i razborito unaprjeđivati, osuvremenjivati i prilagođavati novim potrebama Crkve i društva.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [149.43 KB]

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.