Zagrebačka TZ o novogodišnjem skandalu: ‘Let 3 je predložen i odobren od strane Grada Zagreba’

Foto: fah, zgf, Montaža: narod.hr

O skandaloznom dočeku Nove godine na glavnom zagrebačkom trgu oglasila se i Turistička zajednica grada Zagreba. U svom odgovoru za Narod.hr iz TZ-a grada Zagreba istaknuli su se kao suorganizatori dočeka 2024. godine uz Grad Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li grupa Let 3 najavila i ugovorom potvrdila izvođenje pjesme “Ku**** u čelo” te je li istina da su im nakon pojave spornog video-zapisa neki članovi Zagrebačke filharmonije ukazali na propust, dali su nepotpun odgovor.

Let 3 je predložen i odobren od strane Grada Zagreba te je njihov repertoar bio unaprijed poznat, kao i ukupni umjetnički izričaj, uključujući i spomenutu pjesmu koja je izvođena nakon 23:00 sata (točnije iza 00:15)“, kažu iz zagrebačkog TZ-a.

>Nova razina progresivne ‘kulture’: Je li Zagrebačka filharmonija poslužila kao zavjesa za neukusan sadržaj Leta 3?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TZ grada Zagreba o Filharmoniji: ‘Nemamo međusobnih nesuglasica’

Iako su članovi orkestra, prema internom priopćenju ravnatelja Filipa Faka, javno ukazali na propust organizatora, iz Turističke zajednice grada Zagreba ističu da s Filharmonijom nema nesporazuma.

„Dodatno, temeljem održanog sastanka sa Zagrebačkom filharmonijom, a nastavno na interes javnosti, zajednički smo ustanovili da nemamo međusobnih nesuglasica i nesporazuma vezano uz doček 2024. godine na Trgu bana Jelačića te se veselimo budućoj suradnji“, zaključuju iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Na pitanje smatra li se TZ grada Zagreba odgovornim za konkretni javni sadržaj za doček Nove godine, budući da su neprimjerenom sadržaju bila izložena i djeca i maloljetnici, nismo dobili odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interno priopćenje ravnatelja Faka kružilo internetom

Podsjetimo, u internom priopćenju ravnatelja Zagrebačke filharmonije Filipa Faka članovima, čiju su nam autentičnost potvrdili iz same Filharmonije, iščitava se posve definirana satnica nastupa članova orkestra.

Naime, u njemu se navodi da su „članovi orkestra trebali sudjelovati u programu s ukupnim trajanjem izvedbe od 30 minuta (23:59 do 00:29 sati) bez pauze“.

>Rusak o novogodišnjem skandalu: ‘Svjedočili smo javnom silovanju muzičara Zagrebačke filharmonije!’

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ga nema u odgovorima, ugovor očito postoji

Ni u jednom odgovoru koji smo zaprimili ne spominje se sporni ugovor dvije strane.

Ipak, iz Fakovog internog priopćenja članovima iščitava se da su uvjeti novogodišnjeg nastupa bili “striktno definirani ugovorom sklopljenim s Turističkom zajednicom grada Zagreba“.

Za nastup Zagrebačke filharmonije utvrđena je i precizna „lista muzičkih brojeva koja je sastavni dio navedenog ugovora, a koja apsolutno isključuje sve ‘osebujno ekspresivne’ pjesme benda Let 3“.

A tko će u konačnici odgovarati za skandal u novogodišnjoj noći, ostaje nepoznanica. Baš kao i što Zagrepčane čeka na idućem dočeku Nove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.