Zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri ove godine Italija

Zemlja partner Varaždinskih baroknih večeri ove će godine biti Italija, a u tijeku su posljednji dogovori između organizatora i talijanskih glazbenika koji će se predstaviti na 44. Varaždinskim baroknim večerima od 19. rujna do 1. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radi što bolje pripreme koncertnoga, ali i popratnih programa, u Varaždinu je boravila direktorica Talijanskog instituta u Zagrebu Maria Sica koja je s domaćinom, ravnateljem Koncertnog ureda Rajmundom Rojnikom obišla lokacije u Varaždinu na kojima će se Italija predstaviti posjetiteljima Baroknih večeri.

Sica je izrazila zadovoljstvo što Institut može sudjelovati u organizaciji Festivala jer je i određeni dio aktivnosti Instituta ove godine usmjeren prema Baroku.

Sica je naglasila da odlična suradnja s Baroknim večerima već postoji, a Italija će na njihovu 44. izdanju Varaždincima osim glazbe predstaviti i druga područja umjetnostim, ali i gastronomiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijelo naše predstavljanje na festivalu bit će okrenuto baroku. Želja nam je pokazati to povijesno razdoblje u svim aspektima i posebnostima, kako bi posjetitelji festivala što bolje ušli u tu posebnu baroknu atmosferu”, istaknula je Sica podsjetivši pritom da Italija ove godine predsjeda Europskom unijom.

Rojnik je dodao da će za vrijeme festivala Varaždin imati poseban talijanski štih, a najavio je i otvorenje festivala koncertom ansambla Accademia Bizantina iz Ravenne.

“Suradnja s Italijom za nas je značajna ne samo na polju pripreme festivala, nego i u pripremi kandidature Varaždina za Europsku prijestolnicu kulture 2020.”, zaključio je Rojnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Varaždinske barokne večeri ove su godine među kandidatima za titulu omiljenog klasičnog festivala u kampanji World’s Favourite Festival. U sklopu tog projekta ljubitelji glazbe širom svijeta mogu dati svoj glas jednom od festivala. Glasanje putem interneta traje do 24. travnja.

Uz VBV i Varaždin u konkurenciji su festivali poput onog u Salzburgu, Beethovenfesta u Bonnu, Casteleton Festivala, Versailles Festivala, Dubrovačkih ljetnih igara i brojnih drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.