Ako se Vatreni plasiraju u četvrtfinale Eura hrvatski navijači u Rusiju će moći bez vize

Foto: fah

Pred vratima je Europsko nogometno prvenstvo, na koje se plasirala i hrvatska nogometna reprezentacija. Gradovi domaćini se već pripremaju za Euro, a jedan od njih je i ruski St. Peterburg, koji je potvrdio da će popuniti stadione do 50 posto kapaciteta za Europsko prvenstvo. Spomenuti ruski grad će biti domaćin sedam utakmica, a među njima je i jedna četvrtfinalna utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Rusija će stranim navijačima, a koji će kupiti ulaznicu za Euro u St. Peterburgu, dozvoliti ulazak u zemlju bez vize kako bi pratili turnir i bodrili svoju reprezentaciju, barem je tako objavio u četvrtak lokalni organizacijski odbor državljanima zemalja s kojima je Rusija uspostavila međunarodne letove glede prelaske njenih granica.

“U sadašnjim teškim okolnostima kretanje ljudi je jako ograničeno, a mi smo naišli na razumijevanje federalnih vlasti i možemo otvoriti granice onima koji dolaze u St. Peterburg na nogometne praznike ovo ljeto”, izjavio je direktor lokalnog organizacijskog odbora Alexei Sorokin, prenosi portal gol.dnevnik.hr.

Sorokin tvrdi da će se dužnosnici Eura te sami sudionici morati držati  mjera te sigurnosnih pravila i imati negativan nalaz na koronavirus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizacijski odbor je dodao i da će procedura za vađenje viza za strane dužnosnike zaposlene u UEFA-i, volontere, predstavnike medija i sudionike turnira biti pojednostavljena.

St. Peterburg, koji je potvrdio da će popuniti stadione do 50 posto kapaciteta za Europsko prvenstvo, bit će domaćin sedam utakmica uključujući i jedne četvrtfinalne. Euro 2020 na kojem nastupaju 24 reprezentacije počinje 11. lipnja nakon što je odgođen na godinu dana zbog pandemije.

U St. Peterburgu igraju se utakmice skupine B u kojoj su osim domaćina Rusije Danska, Finska i Belgija. Osim toga, u ovom prekrasnom ruskom gradu igrat će se i jedno četvrtfinale i to ono u kojem će se nastupiti pobjednik dvoboja između drugoplasiranih reprezentacija u skupinama D i E.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što navijači Vatrenih vjerojatno znaju Hrvatska je smještena u grupi D i ako tamo osvoji drugo mjesto, u osmini finala igrat će protiv nekog od ove četiri reprezentacije: Španjolske, Švedske, Poljske ili Slovačke. U slučaju da u osmini finala izabranici Zlatka Dalića trijumfiraju, u četvrtfinalu će 2. srpnja igrati u St. Peterburgu, a dolazak do tamo bit će olakšan brojnim hrvatskim navijačima koji bi se htjeli zaputiti na Baltik. No dalek je put do Baltika…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.