Bivši izbornik oštro o igri Vatrenih u Španjolskoj: ‘Mi zapravo i nismo toliko dobri’

Foto: fah

Bivši izbornik Vatrenih, Otto Barić, koji je s reprezentacijom na Euru 2004. godine doživio potpuni slom, u zadnjoj utakmici grupne faze Hrvatsku je uvjerljivo svladala Engleska, komentirao je težak poraz naše reprezentacije protiv Španjolske u Elcheu. Naime, Barić tvrdi puno toga, no, što najviše zamjera Vatrenima i izborniku Daliću rekao je u razgovoru za portal net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako taktičke poteze izbornika Zlatka Dalića komentira Barić?

‘Potez s Kovačićem bio je dobar. Iz razloga što je on igrač koji može vrlo lako ući, defenzivno je jači od Pjace kojeg ja volim. Ali, nije u formi, nije pravi. Kovačić je ušao i bilo je to dobro jer on pojačava taj vezni red. Ne znam sjećate li se, ali on je dva puta došao na lijevu stranu i jednom je napravio prekršaj. Hoću reći da je bio dobar.

No, zašto je na desnog beka stavio Roga, a ne nekog drugog, to je stvar izbornika Dalića i to ne mogu komentirati. On najbolje vidi njega na treningu, sukladno s tim i najbolje zna. Rog je u posljednje vrijeme vrlo malo igrao i dao mu je priliku na jednoj poziciji koja nije njegova i neobična je za Roga. Tako se dogodilo to što se dogodilo”, kazao je Barić, koji je nakon poraza od Engleske 2004. godine i ispadanja već u skupini rekao: ”Zar ste očekivali da mi preko Engleza i Francuza prođemo dalje…” Hrvatska je, podsjetimo, pod vodstvom Zlatka Dalića svladala taj ”bauk”, tu Englesku, prije dva mjeseca na Svjetskom prvenstvu, i to u polufinalu.  U spomenutoj utakmici Hrvatska je pokazala koliko je bolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moćni Španjolci i ne tako dobra Hrvatska…

”Španjolska je u ovom trenutku bolja. Malo sam začuđen da se Hrvatska uopće nije mogla oduprijeti, ali da vam kažem jednu stvar.

Nažalost, prije utakmice sam pričao sa svojom suprugom i znao sam, vidjevši kako su Španjolci od Engleza napravili malu djecu, da postoji mogućnost da ovo neće dobro završiti, odnosno da ćemo izgubiti. Mi jednostavno trenutačno nismo pravi i trebat će nam sad malo vremena da se stabiliziramo i vratimo putevima pobjede. Možda je dobro što se ovo i dogodilo, ne i visoki poraz 6-0, mislim da je vrijeme da ti igrači ne lete tako visoko u oblacima. Jer, zapravo, toliko dobri i – nismo’‘, zaključio je bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.  Jesu li Vatreni onda prevarom, slučajno ili nekom ”čarolijom” došli do finala SP-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih sati mediji su puni raznih analitičara, kritičara, stručnjaka ”naknadne pameti” njihovih izjava i analiza poraza u Španjolskoj. Nisu im trebala ni dva mjeseca od povijesnih pobjeda i povijesnog uspjeha Vatrenih u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.