Bivši vratar engleske reprezentacije borio se protiv depresije: “Postoji puno nogometaša koji trebaju pomoć, ali se boje pitati i potražiti ju”

Foto: snimka zaslona

Bivši vratar Liverpoola i engleske nogometne reprezentacije Chris Kirkland borio se s depresijom zadnjih godina profesionalne karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ima 680 igrača koji su zatražili Profesionalnu udrugu nogometaša zatražili pomoć samo prošle godine zbog mentalnih problema, a kladim se da ih postoji deset puta više koji trebaju pomoć, ali se boje pitati i potražiti ju”, rekao je za Daily Mail.

Kroz glavu su mu prolazile i samoubilačke misli, ali pojašnjava: “Da, prolazile su mi takve misli glavom, ali nikad to ne bih napravio. Imam suprugu i kćer koje previše volim”.

Smatra kako društveni mediji mogu biti ‘okidač’ za one koji pate od depresije – da objavljene fotografije onih koji uživaju u životu mogu biti bolne za one koji pate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Depresija me koštala nekoliko godina karijere, ali danas sam ok i mogu reći da sam pokušao. Sada želim raditi stvari od koje će koristi imati drugi ljudi. Danas me igrači zovu i pitaju za savjet i kako sam se ja nosio s problemom. Pokušavam iskoristiti svoj profil za veće dobro i to je najmanje što mogu napraviti”, zaključio je Kirkland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.