Bjelica iskreno: ‘Nikad se ne zamaramo suparnicima, gledamo samo sebe i uvijek pokušavamo biti bolji’

Foto: fah

Dinamov trener Nenad Bjelica u razgovoru za Sportske novosti otkrio je razmišlja li o suparniku koji bi Modre mogao zapasti u ždrijebu koji se 17. prosinca održava u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon Istanbula samo razmišljam o nedjeljnoj utakmici s Goricom. To me sad jedino zanima. Ove priče s kim bismo mogli igrati realno nemaju smisla, jer se još ne znaju sigurni drugi, a niti sigurni treći u Ligi prvaka. Ima dosta momčadi koje bi mogle biti opcija. Ne, ne zamaram se time, kao što se nikad ne zamaramo suparnicima, gledamo samo sebe i uvijek pokušavamo biti bolji. Bolji sutra nego što smo bili danas”, kaže Bjelica.

“Imamo ljudskog potencijala, ali i onog koji dolazi s radom. Ova momčad Dinama može još puno napredovati u nekim taktičko-tehničkim zamislima. Pogotovo u ofenzivnom dijelu, jer defenzivu je mnogo lakše posložiti. Da bih stvorio automatizme u ofenzivnom dijelu, potrebno je više vremena. A mi smo u ovom razdoblju imali jako malo vremena za rad, u zadnjih pet mjeseci nije ga bilo dovoljno. Eto, u posljednje dvije utakmice nismo zabili pogodak, ali bitno je da smo stvarali šanse. Vjerujem da ćemo zabiti u nedjelju protiv Gorice. Inače, zimske pripreme želimo iskoristiti da popravimo taj segment. U tim utakmicama nema pritiska rezultata, pa se može riskirati u nekim stvarima, može se pokušati napraviti nešto novo, iskušati B ili C opciju. Pa ćemo na proljeće vidjeti kako će sve to skupa izgledati. Definitivno, pet tjedana priprema želimo iskoristiti kako bismo unaprijedili našu igru”, ističe Bjelica.

Je li mu Dinamo najbolji dio trenerske karijere?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svagdje mi je bilo lijepo, ali sada zaista uživam u svakom trenutku. Uživam i veselim se ovim uspjesima i pokušavam momčad svakodnevno unaprijediti. No, svuda gdje sam radio imao sam dobru atmosferu i dobre rezultate. Ovo možda jest najveći uspjeh, ali i ono što sam postigao s Austrijom je na razini ovoga”, zaključuje Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.