Boban protiv dugačkih sudačkih nadoknada i zabrana proslave

boban
Foto: snimka zaslona

Legendarni kapetan Vatrenih i glavni operativac UEFA-e za nogometna pitanja Zvonimir Boban je u velikom intervjuu za španjolsku Marcu izrazio nezadovoljstvo nekim trendovima u nogometu, prozvavši i Pierluigija Collinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bobanu se ne sviđaju dugačke sudačke nadoknade, što je trend koji je uhvatio maha na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

– Previše se igra. Kalendar je sulud. Svi se slažu da ima previše utakmica, igrači su jako umorni zbog tog ritma, a mi im  još dodamo minute u periodu utakmice koji je ionako za njih najteži. Zadnjih pola sata je uvijek najteže. Mogli bismo igrati 100 utakmica u 100 dana kad bi trajale po sat vremena. U Ligi prvaka ima efektivno 62 minute igre po utakmici u prosjeku. Ali nikog nije briga. Mijenjaju se pravila bez da se priča s igračima, Savezima, UEFA-om… Nogomet ne pripada Collini, FIFA-i ili UEFA-, ne pripada ni meni ni vama, pripada svima koji ga vole.

Šokiran je i nakanom da se igračima zabrani proslava golova:

– Ne razumijem kako je to nekome moglo pasti na pamet, šokirao sam se kad sam to vidio na Svjetskom prvenstvu. Mi kao UEFA to nećemo podržati u našim natjecanjima, to je nenogometna odluka. Poznajem Collinu 30 godina i jako dugo smo dobro surađivali. Jedan je od najvećih sudaca u povijesti nogometa i to nitko ne može osporiti, ali mora svoj ego staviti u stranu ako želi dobro nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije presretan odlaskom brojnih zvijezda u Saudijsku Arabiju za ogroman novac, trend kojem nije odolio ni hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

– Meni se to ne sviđa, iako i oni imaju pravo razvijati svoj nogomet. Mi Europljani volimo nogomet, a logično je da ga i oni vole. No, iskreno, ne vidim svijetlu budućnost. Lijepo je da vole nogomet, ali nikad neće biti ništa slično europskom nogometu, povijest se ne može kupiti, zaključio je Boban, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.