Borba za HNS: Je li Davor Šuker doista već pobijedio?

Foto: fah

Je li već poznato tko će biti predsjednik HNS-a, iako je izborna skupština zakazana tek za 22. prosinac? Naime, kako piše Večernji list iako procedura skupljanja potpisa potpore za kandidaturu za izbor predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza još traje, a rok za prikupljanje je 7. prosinca, sve se zna. Doista? I to baš na dan ždrijeba za Svjetsko prvenstvo u Moskvi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno će HNS i dalje voditi Davor Šuker, koji će dobiti potporu četrnaest od dvadeset jednog županijskog saveza. Riječ je o sljedećim savezima: Osječko-baranjski, Brodsko-posavski, Požeško-slavonski, Virovitičko-podravski, Bjelovarsko-bilogorski, Međimurski, Varaždinski, Krapinsko-zagorski, Karlovački, Sisačko-moslavački, Šibensko-kninski, Istarski i savez Zagrebačke županije, dok ga za predsjednika predlaže Zagrebački nogometni savez.

Ako je to istina Dario Šimić neće se ni moći kandidirati budući da mu je potrebna potpora saveza koji ga predlaže za predsjednika te još najmanje osam županijskih ogranaka. Drugim riječima, ako Šimić neće moći prikupiti dovoljan broj potpisa Šuker može slaviti i prije izborne skupštine 22. ovog mjeseca.

Prema raznim anketama, neke su objavljene i na komercijalnim TV postajama, navijači žele Darija Šimića, međutim, sustav je takav kakav je, savezi po županijama u većini podržavaju Davora Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.