Čačić: Reprezentacija je ispred svakog pojedinca i u svlačionici nema mjesta ultimatumima

Zagreb, 09.10.2015 - Trening Hrvatske nogometne reprezentacije pred sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu za Europsko nogometno prvenstvo izmeðu Hrvatske i Bugarske. Na slici izbornik Ante Èaèiæ nadgleda igraèe tijekom treninga. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

Hrvatska reprezentacija je ispred svakog pojedinca i u svlačionici reprezentacije nema mjesta ultimatumima, izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić po povratku iz Engleske gdje je razgovarao s braničem Liverpoola Dejanom Lovrenom koji je nakon prijateljske utakmice s Mađarskom uvjetovao svoj odlazak na Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rekao sam već pri inauguraciji na izborničku poziciju da je hrvatska reprezentacija ispred svakog pojedinca. Od tog stava neću odstupiti ni za koga. U hrvatskoj svlačionici nema mjesta ultimatumima, mora postojati respekt prema hrvatskom dresu, suigračima i izborniku. Time sam sve rekao”, istaknuo je hrvatski izbornik čije su riječi prenesene na službenoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.

Lovren se na prijateljskoj utakmici protiv Mađarske 26. ožujka odbio nastaviti zagrijavati kada je shvatio da ga Čačić neće uvesti u igru. Nakon toga je preko medija poručio izborniku da, ako ne bude igrao u prvoj momčadi, ni ne treba ići na Euro.

Ovaj je vikend izbornik Čačić boravio u Engelskoj, a tu je priliku iskoristio i za razgovor s Lovrenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razgovarali smo iskreno i otvoreno o njegovom statusu u reprezentaciji, utakmici u Mađarskoj, pa i o intervjuu u kojem je izrazio svoje nezadovoljstvo i postavio određene ultimatume”, rekao je Čačić.

Izbornik naglašava kako Lovren ovu situaciju može i pozitivno iskoristiti.

“Pred Dejanom su najbolje nogometne godine. Igra dobro u Liverpoolu i želim mu da tako i nastavi. Nadam se da će zrelo prihvatiti ovu odluku i uvidjeti da se i najveći nogometaši prvenstveno stavljaju u službu kolektiva, a tek onda razmišljaju o sebi. Jedino je takav pristup prihvatljiv za hrvatskog reprezentativca i s takvim bi razmišljanjem za njega bilo mjesta među Vatrenima u budućnosti”, dodao je Čačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Čačić je od početka mandata već obilazio reprezentativce i detalje tih razgovora ne dijeli s javnošću.

“Smatram da je gentlemanski da ti pojedinačni razgovori ostanu između sudionika i da se to ne iznosi u medije i pred javnost. Iako je razumljiv interes medija za ovu situaciju, detalji o kojima smo razgovarali trebaju ostati između nas.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.