Čeferin poručio: ‘Što bi tek bilo da u Hrvatskoj imate bolje uvjete’

Foto: fah

Na svečanosti izbora najboljih sportaša Slovenije, reporter Hrvatskoga radija Lovorko Magdić kratko je razgovarao s predsjednikom UEFA-e, Aleksandrom Čeferinom. Dotakli su se vrućih pitanja poput nogometa u Hrvatskoj, uvođenja videotehnologije u suđenje, te ideje elitne Superlige najjačih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi čovjek europskog nogometa početkom mjeseca gostovao je u Hrvatskoj, posjetivši utakmicu Dinama i Manchester Cityja, pri čemu se osvrnuo i na očajno stanje stadiona u Maksimiru.

– Infrastruktura u Hrvatskoj je među najgorima u Europi, a po rezultatima ste među najboljima. Zamislite što bi bilo da imate i bolju infrastrukturu, zapitao se Čeferin.

– Za nogomet je vrlo važno da i male zemlje mogu do rezultata, da svatko može pobijediti. Zato je nogomet kralj sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksander Čeferin na glasu je kao skeptik po pitanju korištenja videotehnologije (VAR) u suđenju na nogometnim utakmicama.

– VAR bi se trebao upotrijebiti samo u procjeni činjenica, a ne kod subjektivnih situacija, kao što je igranje rukom, decidiran je Čeferin, kao i u slučaju špekulacija o formiranju ”lige bogatih” umjesto Lige prvaka, po uzoru na košarkašku Euroligu.

– Mnogi me uvjeravaju da postoje ljudi koji teže toj opciji, ali siguran sam da nemaju mogućnosti to napraviti, zaključio je Čeferin u razgovoru za Hrvatski radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.