Čeferin: Real, Juventus i Barcelona su kao likovi iz Monty Pythona

Foto: fah

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin, komentirao je posljedice za klubove koji su pokušali osnovati Superligu u intervjuu za Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Svih 12 klubova pokretača Superlige bit će kažnjeni. Bez obzira na to što je ogromna većina njih priznala grešku, pokajala se zbog nje i napustila taj nakaradni projekt, ne možemo se praviti kao da se ništa nije dogodilo. Svi moramo snositi posljedice svojih nedjela, pa tako i oni. U idućih nekoliko dana vidjet ćemo kako”, naglasio je.

Kaže kako postoji jasna razlika između engleskih klubova i šest preostalih.

“Chelsea, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Liverpool i Manchester United su se prvi povukli iz Superlige i priznali grešku. Oni su od tri grupe među 12 superligaša ona koja je najmanje zgriješila i tako ćemo tretirati englesku šestorku. Zatim dolazi trojka koja je izašla naknadno: Atletico, Milan i Inter. Konačno, zadnja i skupina čija krivnja je najveća, pa će takva biti i kazna, je ona u kojoj su Real, Juventus i Barcelona. Oni su kao likovi iz apsurdnih skečeva u Montyju Pythonu ili ravnozemljaši. Uvjeravaju sve da Superliga i dalje postoji, iako je ekspresno propala. Sve te tri skupine će biti kažnjene, ali posljednja među njima najstrože”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Plan je bio da dva nova mjesta u proširenoj Ligi prvaka budu rezervirana za momčadi s najboljim rezultatima u UEFA-inim natjecanjima u prethodnih pet godina, ali koje se nisu kvalificirale za to po svojoj ligaškoj poziciji. Ove godine to bi trebalo ići u korist Liverpoolu i Borussiji Dortmund”, ističe.

“Već sam razgovarao sa svojim kolegama iz UEFA-e kako bih se sada povezao s tim navijačkim skupinama i počeo razgovarati s njima. Problem je što su navijači formalno uključeni u UEFA-u i što postoji toliko puno različitih skupina. Imate skupinu navijača Real Madrida koja nas je podržala i skupine koje su podržale Superligu. Dakle, imate ih toliko da moramo surađivati ​​s nekom udrugom što je opet problem”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.