Čudan postupak UEFA-e: Promijenila formaciju kako bi Ronaldo ušao među 11 najboljih

Foto: fah

Europska nogometna federacija (UEFA) u srijedu je objavila najbolju momčad za proteklu godinu u čijem izboru je posljednjih šest tjedana sudjelovalo više od dva milijuna glasača, a navodno je u zadnji tren morala promijeniti formaciju kako bi Portugalac Cristiano Ronaldo ušao u najboljih 11 za 2019. godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavljena je neobična 4-2-4 formacija umjesto 4-3-3 ili 3-4-3.

Daily Mail tvrdi da je napadač portugalske reprezentacije i talijanskog prvaka bio četvrti na listi napadača iza Sadia Manea, Lionela Mesija i Roberta Levandovskog, pa se UEFA odlučila na promjenu formacije da bi mu našla mjesto.

“Formacija za ovogodišnju momčad godine je izabrana tako da odražava glasove navijača paralelno s postignućima igrača u UEFA-inim natjecanjima”, kazao je glasnogovornik UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MOMČAD GODINE (4-2-4)

Alisson Becker (Liverpool/Bra) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool/Eng), Matthijs De Ligt (Ajax/Juventus/Niz), Virgil Van Dijk (Liverpool/Niz), Andy Robertson (Liverpool/Ško) – Frenkie De Jong (Ajax/Barcelona/Niz), Kevin De Bruyne (Manchester City/Bel) – Lionel Messi (Barcelona/Arg), Robert Lewandowski (Bayern/Polj), Cristiano Ronaldo (Juventus/Por), Sadio Mane (Liverpool/Sen)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.