Dalić i Perišić uoči finala: Naši veterani nas nose, a trofej bi bio kruna za Luku i sve druge

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić održali su konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice finala Lige nacija protiv Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je govorio Ivan Perišić.

– Bit će sigurno teška utakimca, imali smo stvarno super vezne igrače koji igraju u najboljim klubovima na svijetu, ali kad vidiš naš vezni red, prvih 11 i klupu, koja jedva čeka ući i iskoristiti minute, onda nemamo straha, poručio je.

– Svi su zdravi, dobro i spremni, možemo računati na sve. Ispred nas je velika utakmica i vidjet ćemo što ćemo napraviti, hoćemo li mijenjati ili ne. Napravit ćemo analizu protivnika i ne sumnjam u da ćemo biti pravi, da će biti dobra utakmica i da ćemo dati svoj maksimum. Da li će to biti dovoljno, vidjet ćemo, ja se nadam da hoće, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perišić: Vježbali smo penale

Odgovorili su zatim na pitanje o mogućim penalima i produžecima.

– Nadamo se da ćemo riješiti utakmicu u 90 minuta, no naviknuti smo na produžetke, u njima se osjećamo moćno. Što se penala tiče, vježbali smo ih i ako dođe do njih bit ćemo spremni, rekao je Perišić.

– Potrošili smo se u utakmici s Nizozemskom, no puno smo puta dokazali da se možemo vratiti. Pokušat ćemo završiti sve u 90 minuta, a bit ćemo spremni i ako dođe do produžetaka. Igrači s klupe jedva čekaju ući i ja u njih vjerujem. Šest od sedam je naš rezultat u produžecima, to pokazuje snagu i karakter, dodao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornika su novinari pitali i umanjuje li značenje Lige nacija na što im je on odgovorio:

– Ima veliki značaj i ima vrijednost, došli smo do finala. Na pragu smo da budemo najbolji, pokušat ćemo napraviti sve da to uspijemo. Čeka nas velika utakmica i ne podcjenjujemo. Sve reprezentacije došle su s najboljim igračima, to dovoljno govori o natjecanju.

“Protiv Španjolske skoro nitko nije favorit”

Izbornik je istaknuo da Španjolska nije promijenila svoj stil igre zbog novog izbornika te da znamo što nas očekuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imamo iskustvo iz Kopenhagena kada smo izgubili u produžecima na Euru. Španjolska igra tehnički kompetitivan nogomet, pokušava napraviti višak preko bokova, Morata je opasan u napadu. Sve smo prošli i vidjeli, ako budemo na nivou na kakvom smo zadnjih 10 dana, možemo se adekvatno suprotstaviti vrhunskoj reprezentaciji kao što je Španjolska, rekao je Dalić.

– Kostur ekipe već je dugo tu, igramo zajedno već skoro 10 godina. Oni imaju dosta mladih igrača, imamo više iskustva od njih. Osvojili smo srebro i broncu, nadamo se da ćemo sutra skupiti snage i otići po ono što nam nedostaje. Protiv Španjolske skoro nitko nije favorit. Španjolska ima upečatljiv stil, pokušat će igrati svoj nogomet koji već dugo igraju, nadovezao se Perišić.

Osvrnuli su se i na velik broj hrvatskih navijača koji se očekuje na tribinama.

– To je pokazatelj da ova reprezentacija vrijedi u svakom smislu. Ako dovedeš 25 tisuća Hrvata u Rotterdam, onda znaš da vrijediš, rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Volim se koncentrirati na utakmicu, ali ne možeš pobjeći od tih video uradaka o navijačima. To ti daje jedan motiv više, nadam se da će sutra to biti pozitivno i da ćemo napokon podići trofej, dodao je Perišić.

Dalić je potom govorio i o igračkom kadru koji mu je na raspolaganju.

– Imali smo sjajno SP u Kataru, bili smo reprezentacija koja je igrala jako dobro i imala rezultat. Malo smo se “izmiksali”, ali ostali su gotovo svi. Nažalost smo bez Gvardiola, puno nam fali u obrambenom dijelu. Mislim da reprezentacija zadnjih godina ima kontinuitet i postala je nogometna velesila. Jako poštujemo naš nogomet, naši igrači su sjajni po Europi i Hrvatskoj. Za razliku od 2018. imamo dosta igrača iz HNL-a, što govori o napretku hrvatskog nogometa.

– Voljeli bismo osvojiti ovaj trofej, ne samo za Luku, nego za sve. Na SP-u smo imali “blackout”, ali smo se uzdigli i popeli se na treće mjesto. Sada ćemo dati sve od sebe i nadam se da će to biti to, rekao je Perišić.

Upitan o tome tko je favorit u sutrašnjem dvoboju Dalić je odgovorio:

– Šanse su 50-50. Ovo je druga i nova utakmica, veća i drukčija. Postavit ćemo se drukčije, oni također, tako da ne možemo govoriti o favoritu, a taj teret ne želim si stavljati na leđa reprezentacije. Sutra želimo uživati u nogometu i biti radosni. To ću reći igračima i prije utakmice.

Dalić: Naši veterani nas nose

Španjolske novinare posebno je zanimalo kakav je na treninzima Luka Modrić.

– Luka svaki trening radi maksimalno, isto kao što ga rade i stariji igrači poput Perišića, Brozovića, Vide. Luka je ozbiljan na svakom treningu i u svakom poslu. To mu se vraća na najbolji mogući način. Naši veterani nas nose, a trofej bi bio kruna za Luku i sve druge. To trebamo učiniti za Luku, Ivana, mene, hrvatske navijače, za sve nas, kazao je Dalić.

Posljednje pitanje bilo je upućeno Ivanu Perišiću a odnosilo se na njegovu novu poziciju na terenu i suradnju s Lukom Ivanušcem.

– Prošao sam kroz karijeru sve pozicije osim stoperske. To ću za par godina, kad neću moći trčati. Pričali smo puno na početku utakmice, koordinacija je jako bitna, eto i Vida je nakon 5 godina bio lijevi stoper. Kako je utakmica odmicala, tako smo se dizali. Uvijek može bolje, a to ćemo ostaviti za sutra, zaključio je Perišić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.