Dalić uoči posljednjih kvalifikacijskih utakmica: Bolja je situacija, ali nije idealna

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije uoči posljednjih utakmica u kvalifikacijama za nastup na Euru sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zadnja dva poraza su nam otežala situaciju. Ne odlučujemo sami o sebi, ali mislim da moramo gledati samo sebe i fokusirati se na ove dvije utakmice. Moramo popraviti što je bilo loše protiv Turske i Walesa. Igrali smo slabo i loše, možda i dvije povezane najlošije utakmice otkad sam izbornik. Moramo biti bolji, jer je bilo loše. Fokus je na šest bodova, nećemo gledati Wales, već samo sebe, rekao je Dalić u uvodu.

Bruno Petković će se vratiti u Dinamo i neće biti u reprezentaciji.

– Njegova ozljeda nije zaliječena, žao mi je. Vratit će se u klub i nastaviti rehabilitaciju. Također, sinoć je mišić na utakmici osjetio i Mateo Kovačić te neće doći danas, ostaje u Manchesteru da napravi preglede pa ćemo vidjeti kakva će biti situacija s njim. Ostali igrači, kojih nije bilo tu zadnji put, su u boljem stanju. Govorim o IvanušecuKramariću Juranoviću koji su u ritmu utakmica, ali nemaju baš dovoljnu minutažu da bi bili u najboljoj formi. Bolja je situacija nego prije, ali nije najidealnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je aktivirao pretpoziv za Nikolu Vlašića.

– Naša je procjena da je zadnje dvije utakmice popravio formu i stanje i zato smo ga zvali. Mislimo da može pomoći, objasnio je Dalić.

Hrvatski izbornik još jednom je kazao da je splet okolnosti doveo do loših rezultata u posljednjim utakmicama, a posebno činjenica da smo ostali bez cijelog napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni 18. studenoga igraju protiv Latvije u gostima, a kvalifikacije će zaključiti domaćim dvobojem u Maksimiru protiv Armenije 21. studenoga.

“Od Barišića i Sose nisam dobio što sam htio prema naprijed”

Govorio je zašto je pozvao Marka Pjacu, a ne njegovog klupskog kolegu Marca Pašalića.

– Obojica su bila u našem fokusu, gledali smo ih i pratili. Pojavio se problem lijeve strane. Ostali smo bez četiri igrača koja su tamo igrala, a Pjaca se diže u formi. Mislim da smo napravili pravi potez, taj poziv ga može još više motivirati i dati mu energije da bude još bolji. I Pašalić igra dobro, ima dobru sezonu i on je na putu da se priključi reprezentaciji ako ovako nastavi, rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je Ante Budimir u formi te da je zavrijedio poziv i da nikad nije bio otpisan.

Govorio je o ulozi Joška Gvardiola.

– On u Cityju igra na poziciji lijevog beka, nosi energiju i kvalitetu prema naprijed, i u ovim utakmicama će biti na poziciji u reprezentaciji. Od Barišića Sose prema naprijed nisam dobio što sam htio, objasnio je Dalić. Vatreni su trenutačno trećeplasirana momčad u skupini D koju predvodi Turska sa 16 bodova iz sedam odigranih utakmica. Slijede Wales i Hrvatska sa po deset bodova iz šest utakmica.

Govoreći o promjeni formacije rekao je da treba vidjeti što će biti s Mateo Kovačićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nakon dva poraza svi govorimo na nešto ne valja. Ne može odjednom ne valjati nešto što je bilo dobro šest godina, tri godine. Dogodile su se te dvije loše utakmice, ali to nije razlog da sve mijenjam i tumbam. Ne može biti da tri godine igraš vrhunske nogomet, imaš ponajbolje rezultate, zato neću puno “tumbati” i mijenjati. Ohrabruje me što imamo sad više treninga, možemo se nadati boljemu. Bio je takav splet okolnosti. Gledamo sebe i ostvariti šest bodova. Nikad nisam imao motiva više nego sada, nikad nisam bio jači nego sada, ili pozive nego sada. Nisam izgubio energije, napravit ćemo sve da idemo na Euro, rekao je Dalić.

Livaković ostaje broj 1

Rekao je da Josip Šutalo nije najveći krivac za lošu formu Ajaxa te da Dominik Livaković ostaje prvi izbor na vratima.

Dao je podršku treneru Varaždina Mariju Kovačeviću koji ima rak.

U utakmicama protiv Latvije i Armenije trebamo biti stprljivi, kompaktni i ne gubiti glavu, istaknuo je Dalić.

– Nemamo pravo gledati druge nakon utakmica u kojima nismo bili dobri. Samo sebe, rekao je hrvatski izbornik.

Istaknuo je kako je Marcelo Brozović i dalje motor ekipe, a Martina Baturinu se pratilo u posljednje vrijeme te da je dobio priliku jer je okomit, može napraviti višak, a ne samo zato jer je mlad igrač, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.