Danijel Subašić o odlasku iz reprezentacije: ‘Neka i mlađi vratari ostvare svoje snove kao što sam ja svoje’

Soči, 03.07.2018 - Tiskovna konferencija Hrvatske nogometne reprezentacije u kampu u Sočiju u sklopu Svjetskog nogometnog prvenstva Rusija 2018. Na slici Danijel Subašić. foto HINA/ Damir SENČAR /ds

Junak srebra u Rusiji Danijel Subašić u velikom intervjuu za SN progovorio o vrućoj temi – svom oproštaju od reprezentacije nakon Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napravio sam nešto. I to super stvar. Logično mi je bilo da se nakon toga oprostim. Nisam star, ali rekao sam – kad je već tako dobro, neka me se pamti po tome. Ma mislim, mogao sam još biti u reprezentaciji i glumiti baju koji brani na stare zasluge, ali to nije to. Dolaze mladi, na njima svijet ostaje. Imamo Kalu i Livija, i druge talentirane vratare. Neka se bore, neka ostvare snove kao što sam ja svoje”, kaže.

Je li gledao snimku finala protiv Francuske?

“Malo. Dio sam pogledao. Ne volim gledati utakmice koje izgubim”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvoreno je govorio i o svojoj ozljedi.

“Iskreno ću reći kako sam se osjećao i kako je bilo. Najveće bolove trpio sam na utakmici s Rusijom. Ozlijedio sam se na zagrijavanju u Sočiju. I branio 120 minuta, potom i jedanaesterce. Nakon toga radio sam odlične terapije s fizioterapeutima i ništa nisam osjećao ni u polufinalu, niti u finalu. Štoviše, baš mi je bilo dobro. To što nisam ništa obranio s Francuskom? Jednom sam zaustavio ‘jedan na jedan’ i to je sve. Ali što bih htio? Da opet sve ‘skinem’? To je život. Tamo gdje si možda trebao ispasti, prošao si, a potom u utakmici u kojoj si po igri morao pobijediti, nisi”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.