Davis Cup: Marin Čilić ipak igra – u paru s Dodigom umjesto Franka Škugora

Foto: fah

Hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan iskoristio je pravo zamjene za subotnji dvoboj parova i umjesto nominiranog Franka Škugora ubacio Marina Čilića koji će se s Ivanom Dodigom od 14 sati suprotstaviti kanadskom paru Nestor – Pospisil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću i Dodigu će to biti sedmi zajednički nastup u Davis Cupu, a u dosadašnjih šest dvoboja ostvarili su četiri pobjede uz dva poraza. Marin i Ivan će pokušati nastaviti pobjednički niz započet 2016. godine, kad su redom pobjeđivali braću Bryan u četvrtfinalnom dvoboju protiv SAD-a u Portlandu, Francuze Mahuta i Herberta u polufinalu u Zadru te argentinski par Del Potro – Mayer u finalu.

Danielu Nestoru i Vaseku Pospisilu ovo će biti 11. nastup u Davis Cupu, a u dosadašnjih deset mečeva ostvarili su šest pobjeda i četiri poraza. Posljednji zajednički nastup imali su prošle godine, kad su u doigravanju za mjesto u Svjetskoj skupini pobijedili indijski par Bopanna – Raja u četiri seta.

Nakon prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine u osječkom Gradskom vrtu između Hrvatske i Kanade rezultat je 1-1. Borna Ćorić je donio vodstvo našoj reprezentaciji pobjedom nad Vasekom Pospisilom 3-6, 6-2, 6-3, 6-2, dok je kanadskoj reprezentaciji prvi bod donio 18-godišnji Denis Shapovalov pobijedivši Viktora Galovića 6-4, 6-4, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj parova započinje u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.