Dražen Besek novi trener Osijeka, Mirsad Kerić zadužen za sportsku politiku kluba!

Hrvatski nogometni prvoligaš Osijek dobio je u nedjelju novog trenera, a to je Dražen Besek (52), koji iza sebe ima veliko trenersko iskustvo u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon jednomjesečnog odmora dobio sam poziv iz Osijeka i nisam puno razmišljao. Ne bih se vraćao na prošlu sezonu, došao sam graditi mostove i prijateljstva i pokušati, zajedno s navijačima, napraviti pozitivnu stvar, jer u u Osijeku su gladni dobrih rezultata”, kazao je Besek na konferenciji za novinare.

Nakon predstavljanja Besek je odmah odradio prvi trening s momčadi, prenose hrvatski internetski portali. On je na trenerskoj klupi naslijedio Ivu Šuška, koji je uspio Osijek održati u Prvoj ligi.

Osim Beseka, u igri za novog trenera Osijeka bio je i Nijemac Josef Zinnbauer, koji je prošle sezone vodio drugu momčad HSV-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom trenerske karijere Besek je vodio Čakovec, Slaven Belupo, Varteks, Zagreb, slovensku Dravu, te četiri kineska kluba (Shanghai Shenhua, Hunan Billows, Wuhan Zall, Tianjin Songjiang). Posljednji trenerski angažman imao je u Tianjin Songjiangu.

Mirsad Kerić je u ime njemačkih investitora ušao u Upravu kluba

Mirsad Kerić imenovan je novim članom Uprave Nogometnog kluba Osijek s posebnom zadaćom koordinacije s njemačkim investicijskim fondom koji je iskazao zanimanje za ulaganje u klub i ulazak u njegovu vlasničku strukturu. Kerić odmah stupa na dužnost, a očekuje ga jako puno obveza već od prvog dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije mi bitno kakva mi je titula, nego je najvažnije da smo se usuglasili po svim bitnim pitanjima. Dobio sam mandat i odgovornu zadaću, znači povjerenje i klupskog čelništva i gradonačelnika, pa i navijača ovog, nama svetog kluba u čijem interesu svi trebamo raditi. I globalnu strategiju ću razvijati u onom pravcu da Osijek postane stabilan u svakom pogledu. Sve ide svojim tijekom, nitko ne treba brinuti” –  rekao je Kerić za službenu stranicu NK Osijeka.

Na pitanje kako se razvija situacija oko ulaganja grupacije HFK-a, novi član Uprave osječkog prvoligaša je odgovorio: “Sve ide prema planu, jurimo 200 na sat, svaku stanicu određujemo kako treba, prema onome što smo zacrtali i dogovarali. Nema nikakvih odstupanja i sve će biti u redu. Očekuje nas puno posla jer treba što prije posložiti momčad za iduću sezonu, tako da slijede brojni razgovori s igračima. I onima iz našeg aktualnog kadra i onima koje želimo dovesti kao pojačanja.”

Kada je igrački kadar u pitanju, posebnu pozornost zavrjeđuje ljubimac publike Aljoša Vojnović. Hoće li on ostati u Gradskom vrtu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On je prioritet kojega sam si odmah zacrtao! Evo, mogu reći da sam mu ponudio za osječke prilike gotovo „nemoralan“ ugovor i vjerujem da će on i dalje biti naš član jer znamo koliko nam znači kao lider na terenu. Znam da se vratio iz Mallorce i spreman sam ga i nositi s aerodroma u Klisi do stadiona”, našalio se Kerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.