Duje Ćaleta-Car usporedio se s Ivanom Rakitićem: ”Daj Bože da i samnom bude tako i da je izbornikovoj kazni došao kraj”

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija odlučujuću utakmicu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Slovačke odigrati će na Rujevici 16. studenog. Vatrenima je i bod dovoljan za plasman na novo veliko nogometno natjecanje. Nažalost, izbornik Zlatko Dalić zbog žutih kartona zarađenih u Cardiffu protiv Walesa neće moći računati na standardni stoperski par Vatrenih Dejan Lovren – Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će umjesto njih zaigrati pravo je pitanje? Naime, u ovom trenutku traje medijska ”audicija” za privremene, a kasnije možda i stalne, stopere Vatrenih, dok jedni smatraju da Dalić treba zvati Nikolu Katića iz Rangersa, drugi su za Dinamovca Perića, treći žele povratak nestašnog Duje Ćalete-Cara.

Naime, Duje je ispao s popisa Zlatka Dalića zato što nije igrao na U21 Europskom prvenstvu prošlog ljeta za Hrvatsku. Ćaleta-Car je navodno klub stavio na prvo mjesto ispred Vatrenih.

Naime, Duje je kasnije objašnjavao i sam kako se nije odazvao pozivu tadašnjeg izbornika mlade hrvatske reprezentacije, Nenada Gračana, zbog preporuke kluba, kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu. No, Dalić je to shvatio kao odbijanje i više nije zvao Ćaletu-Cara ni za akcije A reprezentacije. Europsko prvenstvo ne igra se svaki dan, je lli Ćaleta-Car shvatio lekciju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon utakmica sa Slovačkom i Azerbajdžanom poslao sam izborniku poruku i čestitao mu na pobjedu te mu još jednom objasnio svoju situaciju oko U21 Eura i izrazio žaljenje što sam ispao negativac. Odgovorio mi je kratko da ćemo se čuti, ali još me nije nazvao. Nadam se da hoće, da ćemo to riješiti jednom zauvijek”, rekao je za Sportske novosti Duje Ćaleta-Car.

Naime, Ćaleta-Car se zapravo nada sa će ga izbornik tretirati kao Ivana Rakitića, koji je u posve drugačijoj situaciji Barceloni jer, za razliku od Ćalete-Cara, ne igra, u nemilosti je trenera Barce Valverdea. Rakitić je jedan od najboljih igrača hrvatske reprezentacije za koju igra već godinama, jedna od legendi hrvatskog nogometa, koja nikad ne bi odbila igrati na Europskom prvenstvo bez obzira koji to klub od njega tražio. Možda se Duje trebao ugledati u kapetana Luku Modrića? Real je, podsjetimo, nedavno od Modrića tražio da odbije poziv Zlatka Dalića, no, umjesto da odbije Hrvatsku Luka je odbio Real.

 “Daj Bože da je tako. Jedva čekam ponovni poziv u reprezentaciju. Nadam se da je izbornikovoj kazni došao kraj”, poručio je Duje Ćaleta-Car.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki smatraju kako je ova poruka Ćalete-Cara tek obična provokacija uperena protiv izbornika, ali i samog Rakitića. Je li tome tako pokazat će vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.