Džeko: Vjerujem da je Hrvatska u ovom trenutku kvalitetnija od Grčke, ali pritisak može prevagnuti

Foto: fah

Kapetan nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, centarfor Rome i megazvijezda europskog nogometa Edin Džeko progovorio je o susretu Hrvatske i Grčke koji se igra u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jak su kolektiv i igraju čvrst nogomet s mnogo kontakta. Imaju gustu sredinu, koja u svakom trenutku pomaže obrani, a jako brzo se transformiraju u fazu napada. Strpljivi su i znaju dugo graditi napade i ne srljaju, iako se to kosi s njihovim temperamentom. Težak su protivnik. Znam da Hrvatska ima dosta igrača sa žutim kartonima (Brozović, N. Kalinić, Perišić, Pivarić, Rog, Vida, Vrsaljko, nap. a.) i siguran sam da će Grci ići na to da pokušaju isprovocirati igrače Hrvatske da bi dobili kartone i tako propustili uzvratnu utakmicu”, kaže za Večernji list.

“Vjerujem da je Hrvatska u ovom trenutku kvalitetnija reprezentacija. Međutim, ne usudim se prognozirati rasplet jer kvalitetu s papira treba dokazati na terenu. Jedno je imati na papiru jaču momčad, a sasvim je drugačije kada izađete na teren i pod pritiskom, kakav će donijeti ovi mečevi doigravanja za SP, odigrati dvije utakmice. Pritisak navijača, pritisak medija, pritisak koji sami sebi mi igrači radimo, sve to može prevagnuti na jednu ili drugu stranu”, kaže.

Komentirao je i Luku Modrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cristiano Ronaldo osvojio je sve što je mogao osvojiti i sasvim je logičan izbor za najboljeg igrača svijeta, a što se tiče Buffona, mislim da je suvišno trošiti riječi zašto on. Jednostavno, bez premca je između vratnica i činjenica da je i danas na najvišem nivou dovoljno govori o njemu kao profesionalcu. Modrić? Luka je jedan od najboljih veznih igrača svijeta i bez njega Real Madrid nije isti. Motor je momčadi sa sjajnim pregledom igre i loptama u pravo vrijeme. Vjerujem da njegova nogometna inteligencija i ostale igrače čini boljima”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.