Elias Kolega o ozljedi: ‘Jako je tekla krv, probao sam ostati miran’

Foto: snimka zaslona

Skije je zamjenio štakama, ali vedar duh je ostao. Elias Kolega polako se oporavlja u dubrovačkoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Već jučer, tri i pol dana nakon operacije, sam krenuo s ozbiljnim vježbanjem. Danas sam već jednom vježbao, jučer sam prehodao dva kilometra na štakama, tako da je  i fizioterapeut i doktor, jako smo zadovoljni. Kako situacija napreduje, iz dana u dan, ja mislim da sezona nije upitna, rekao je hrvatski skijaš za HRT.

A sve su krive role, i oštar zavoj na otoku Mljetu, otoku Kostelića na kojem se Elias priprema već 12 godina.

– Role su ozbiljne pripreme, to je; velike su brzine na rolama, pa tako da je to neka simulacija skijanja. Više je bilo strašno za ljude oko mene, koji su to vidjeli, jer je dosta jako tekla krv. Ja sam, probao sam ostati miran koliko god sam mogao, skinuo sam rolu i legao na pod, objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat svega su slomljena fibula i tibia, ali Elias se nada na skije ponovno stati već u rujnu i spreman ući u sezonu. Vrijeme je, osim za oporavak, iskoristio i za mentalne pripreme.

– Jako sam puno naučio tijekom prošlih nekoliko godina, i prošle sezone, ne može se u sportu nažalost uvijek biti uzlazna putanja. To je nažalost nemoguće, to uspijeva samo rijetkim pojedincima, rekao je Kolega.

Elias nije odustao od Mljeta, gdje je već s 11 godina počeo trenirati s Ivicom Kostelićem, i već najavljuje, vidimo se iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.