Engleska suočena sa žestokim kritikama, stigao odgovor: ‘Stanite iza reprezentacije i vjerujte joj’

epa11426016 Goalkeeper Jordan Pickford of England makes a save during the UEFA EURO 2024 group C match between Denmark and England, in Frankfurt Main, Germany, 20 June 2024. EPA/FILIP SINGER

Engleska nogometna reprezentacija, koja je uoči Europskog prvenstva bila proglašena prvim favoritom turnira, igra vrlo loše, no osigurali su, za razliku od Hrvatske, osminu finala. Naravno, s obzirom na engleske tabloidne medije, nešto slično kao i u Hrvatskoj, suočeni su s brojnim kritikama sportske javnosti. Jedva su sačuvali bod protiv Danske, a u prvom su kolu nakon dobrog prvog dijela s mukom sačuvali 1:0 protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Kane je postigao gol za vodstvo Engleske, ali je do kraja prvog poluvremena stvari na početak sjajnim golom sa distance vratio Morten Hjulmand. Danska je na samom travnjaku bila bolji protivnik od favoriziranog protivnika koji prema Transfermarktu vrijedi vrijedi milijardu eura.

Kako smo već spomenuli dobar dio javnosti usmjerio je prema izborniku Garethu Southgateu svoj bijes, dodatno je bijes pojačan nakon što je engleski izbornik rekako kako mu u veznom redu nedostaje Kalvin Phillips.

Izjavu je nakon utakmice, nakon jedva izborenog remija, dao i defenzivac Engleske i Manchester Cityja, Kyle Walker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prvi smo u grupi, nađimo neke pozitivne stvari. Nismo poraženi, primili smo prelijep gol sa tridesetak metara”, rekao je Walker, te je nastavio:

“Imali su dobar napad, a mi smo puno razmišljali što ako primimo drugi gol. Menadžer je tražio da igramo napadački nogomet, ali u na turnirskom načinu natjecanja se morate prilagođavati”, rekao je Walker.

Dio medija u Engleskoj je kritizirao Walkera zato što je stao u obranu izbornika Southgatea, ali ne i Henderson koji se nije našao na popisu putnika za Euro. Naime, Henderson je zatražio od medija i navijača da stanu uz reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tako je Kyle Walker. Dobro rečeno. Previše negativnosti. Stanite iza ovog tima i vjerujte u njega”, napisao je Henderson na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.