Epski spektakl i fotografija za sve sportske almanahe: Kličko je otišao kao pravi prvak, a novi je poručio; ‘Ako ne pokušate, nikad nećete uspjeti’

Foto: Snimka zaslona

Britanski boksač Anthony Joshua osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, IBO i WBA nakon što je u Londonu, pred 90.000 gledatelja na stadionu Wembley, prekidom u 11. rundi pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička. Bio je to meč koji će se sasvim sigurno jako dugo pamtiti, a posebno trenutak kada je Britanac na pod ”složio” velikog Vladimira Klička, kojeg su mnogi donedavno smatrali nepobjedivim, i koji je nesumnjivo obilježio jednu eru svjetskog boksa. Poraz Klička kraj je i te ere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki će reći da je ovo na Wembleyju bio najveći i najvažniji meč u karijeri Ukrajinca, no, je li doista tako? Kličko je imao mečeva i mečeva, veliki broj njih bili su važni, neki čak i ”epski.” Kličko je tri puta padao u Londonu, tri je puta uspio ustati i na kraju ipak otišao kao veliki prvak, iako nije uspio. Njegov pad u 11. rundi mnogi su zapamtili, na društvenim mrežama već se dijeli fotografija velikana na podu. Nakon 11 godina dominacije ”lanac nepobjedivosti” je puknuo, slomio se, kako to već ide u životu, prije ili poslije svemu dođe kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni Britanac, koji je slomio Klička u ”epskom meču”, kakav, naravno, nikad ranije nije imao, pao je u zagrljaj svog trenera, također slavnog, Lenoxa Lewisa.

“Ako ne pokušate, nikad neće uspjeti. Što da kažem, nisam savršen ali se trudim. Bitan je karakter. Ako mogu ja, možete svi”, poruka je na kraju meča brojnim gledateljima novog prvaka – Joshue.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.