Eurokup: Košarkaši Valencije svladali Albu 89:75, Španjolci korak do naslova

Foto: fah

Košarkaši Valencije pred svojim su navijačima pobijedili berlinsku Albu sa 89-75 (20-13, 21-25, 30-15, 18-22) u prvoj utakmici finalne serije Eurokupa te im je još jedna pobjeda potrebna za četvrti trijumf u ovom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su na poluvremenu zaostajali samo tri koša, ali u trećoj četvrtini su potpuno pali te su dopustili Valenciji da u posljednju dionicu utakmice uđe s 18 koševa viška (71-53), što je domaćoj momčadi bilo dovoljno za slavlje.

Domaću momčad su do 15. uzastopne pobjede u ovosezonskom izdanju Eurokupa predvodili Will Thomas sa 22 koša i šest skokova, Matt Thomas je ubacio 16, a Sam Van Rossom 15 poena uz sedam asistencija. Kod Albe su najefikasniji bili Peyton Siva sa 17 i Martin Hermannsson sa 16 koševa.

Druga utakmica finalne serije bit će odigrana u Berlinu, u petak, 12. travnja, a Albi je potrebna pobjeda kako bi izborila majstoricu u Valenciji, koja je predviđena za ponedjeljak, 15. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.