Europsko rukometno prvenstvo – HRS poziva gledatelje na ‘pristojno navijanje’: ‘Nemojte koristiti riječi, izraze i geste fašističke prirode’

Foto: fah

Hrvatski rukometni savez (HRS) je u povodu Europskog prvenstva, koje će večeras započinje utakmicama u Splitu i Poreču, pozvao navijače da u dvoranama ne koriste nepristojan jezik te upozorio da je zabranjeno posjedovanje svih predmeta kojima se može nekoga ozlijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U samoj dvorani nipošto nemojte koristiti riječi, izraze i geste fašističke prirode,” navodi se u naputku hrvatskog rukometnog saveza pod naslovom “Naše dvorane su mjesto nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju.”

Gledatelje se poziva da ne koriste rekvizite, transparente, pjesme i gestikulaciju koji potiču, društvenu, vjersku, nacionalnu i političku netoleranciju.

“U samoj dvorani nipošto nemojte na bilo koji način ugrožavati ostale posjetitelje i tijek utakmice,” navodi se u proglasu HRS-a, u kojem se upozorava da je zabranjen unos bilo kakvih predmeta kojima je moguće nekoga ozlijediti ili ometati tijek utakmice (staklena ambalaža, kišobrani, bilo kakva vrsta oružja i streljiva, pirotehnika, laserski uređaji, upaljači, kovanice, kozmetički preparati, itd.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U objavi je navedeno i da je zabranjen ulazak u dvoranu osobama pod utjecajem alkohola ili bilo kakvih opojnih droga te unošenje u dvoranu alkoholnih pića i opojnih droga, a zabranjeno je i unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita kojima je moguće nekoga ozlijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.