Facebook stranica, ‘Di su pare’, koja je širila mržnju prema Luki Modriću, nedostupna?

Foto: facebook

Facebook stranica, ”Di su pare?”, koja je kao navodno satirična stranica širila mržnju, pa na neki način i otvorenu prijetnju, prema nekim hrvatskim reprezentativcima, nedostupna je na popularnoj društvenoj mreži. Postoji stranica istog imena, koju je ”lajkalo” daleko manje ljudi i na kojoj već odavno ništa nije objavljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li napokon Facebook odlučio intervenirati zbog silne količine mržnje koju je proizvodila spomenuta stranica, a pod krinkom takozvanog humora?

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Riječ je o Facebook stranici koja je dan uoči početka Svjetskog prvenstva 13. lipnja objavila nevjerojatne fotografije hrvatskih reprezentativaca koje pozivaju na nasilje, na mržnju, a uz poruku kapetanu Vatrenih Luki Modriću, kome su stavili ”nož pod grlo”, u stilu terorista takozvane Islamske države.

Naime, na fotografijama se nalazio Luka, kome su stavili, kako smo spomenuli, nož ili skakpel pod grlo, da bi ga na drugoj fotografiji objesili. Nakon ovakvih objava reagirala je velika većina hrvatske javnosti čak i samih pratitelje te takozvane satirične stranice te su neki javili da su ih prijavili i DORH-u,  poput predsjednice Udruge zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara Zorice Gregurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je tim povodom potvrdila kako je pokrenula neke izvide, no, za sada je, koliko je poznato, ostalo sve na tome – na izvidima. Razlog zašto je stranica ”Di su pare” nedostupna je nepoznat, no, kako su oni i ranije zbog neukusnog sadržaja bili blokirani razlog se može i naslutiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.