Favorit koji bi mogao prekinuti dominaciju Messija i Ronalda: Hoće li Luka Modrić biti proglašen najboljim nogometašem svijeta?

Foto: fah

Hrvatski kapetan Luka Modrić večeras je na dodjeli nagrade za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini. Osvajanjem ove nagrade prekinuo bi desetgodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda koji su se mijenjali na postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nisam opterećen tom nagradom. Dobijem li ju bit će fantastično, bit ću jako zadovoljan, no ako ju ne dobijem nema veze. Život se nastavlja”, rekao je u srijedu podno stadiona Santiago Bernabéu poslije pobjede od 3-0 nad Romom u Ligi prvaka. “Bitni su kolektivni rezultati, oni su važni”, poručuje Luka Modrić.

Svijet očekuje kako će nagrada pripasti upravo Modriću koji je proglašen najboljim igračem Svjetskog prvenstva u Rusiji a zatim je dobio nagradu za najboljeg nogometaša Europe u organizaciji europske krovne organizacije UEFA-e.

“Onaj tko dobije nagradu UEFA-e obično nakon toga dobije i nagradu FIFA-e”, smatra bivši talijanski reprezentativac Alessandro del Piero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi nogometaši smatraju kako je Luka zaslužio nagradu – među njima bivši njemački vratar Oliver Kahn, nekadašnji danski vratar Peter Schmeichel i talijanski veznjak Del Piero.

Koliko je poznato, zasad u Realu nije pripremljena nikakva proslava ili događaj ukoliko Modrića proglase najboljim na svijetu. Ali, ako je osvoji, sigurno bi pokal mogao iznijezi pred publiku na Santiago Bernabéu u gradskom derbiju protiv Atlética iduću subotu.

Luka Modrić u posljednjih pet godina je osvojio četiri puta Ligu prvaka, a ljetos je s Hrvatskom došao do srebrne medalje nakon finalnog poraza od Francuske. Drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu najveći je uspjeh hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.