Fed Cup: Majoli pozvala i Lučić-Baroni

Hrvatska Fed Cup izbornica Iva Majoli prijavila je reprezentaciju za nastup na turniru Prve skupine Euro-afričke zone Fed Cupa, koji će se igrati od 4. do 7. veljače u Budimpešti, a na popisu su Mirjana Lučić-Baroni, Donna Vekić, Ana Konjuh i Darija Jurak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku Fed Cup reprezentaciju od 4. do 7. veljače u Budimpešti očekuje nastup na turniru Prve skupine Euro-afričke zone, s kojeg će dvije najbolje reprezentacije ući u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. Izbornica Iva Majoli za ovu je akciju poslala pozive Mirjani Lučić-Baroni, Donni Vekić, Ani Konjuh i Dariji Jurak, a u statusu rezervi su Petra Martić i Ana Vrljić.

Odazove li se ovom pozivu, bio bi to prvi nastup Mirjane Lučić-Baroni za hrvatsku reprezentaciju nakon 1998. godine, kad je s dvije pojedinačne pobjede sudjelovala u trijumfu Hrvatske nad Japanom (4-1), u dvoboju odigranom u Dubrovniku. Druga dva boda tada je donijela današnja hrvatska Fed Cup izbornica Iva Majoli.

Osim Hrvatske, u Mađarskoj će još igrati reprezentacije Austrije, Belgije, Bjelorusije, Bugarske, Gruzije, Izraela, Latvije, Lihtenštajna, Mađarske, Portugala, Srbije, Turske, Ukrajine i Velike Britanije. Tih 15 reprezentacija naknadno će ždrijebom biti razdijeljeno u četiri skupine, a samo pobjednici skupina će se plasirati u odlučujuću rundu. Pobjednici polufinalnih dvoboja izborit će mjesto u travanjskim kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed Cupa, u kojoj je Hrvatska posljednji put igrala 2008. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.