FIFA ponovno kaznila HNS, stiglo i upozorenje zbog ‘bacanja objekata i diskriminirajućeg skandiranja’ na utakmici protiv Grčke!

Foto: fah

Hrvatski nogometni savez ponovno je kažnjen, ovog puta s 30 000 švicarskih franaka zbog ponašanja u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke na Maksimiru. Hrvatska je svladala Grke 4:1, u drugoj utakmici, u Grčkoj bilo je 0:0 i Vatreni su izborili svoj peti plasman na Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom objašnjenju  Fifa navodi kako je  HNS kažnjen zbog ”neprimjerenog ponašanja navijača”, drugim riječima, radi se o ”diskriminirajućem skandiranju te bacanju objekata.”

Fifa navodi kako su time prekršeni članci 58, 65 i 67 FIFA-inih sigurnosnih pravila.  Uz novčanu kaznu Hrvatskoj je izrečeno i upozorenje. U ovom trenutku nije jasno što se misli pod tim ”upozorenjem” te kakve bi sankcije mogle uslijediti u slučaju nekih novih ”izgreda.” Činjenica je da FIFA već duže vrijeme ima na ”zubu” HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.