FIFA se oglasila o pogrešno dodijeljenim glasovima dvije zemlje za najboljeg nogometaša, hrvatskog trenera nisu spomenuli

epa07864628 FIFA president Giovanni Infantino speaks during the Best FIFA Football Awards 2019 in Milan, Italy, 23 September 2019. EPA/MATTEO BAZZI

Nakon što je Lionel Messi osvojio nagradu The Best pojavile su se sumnje u FIFA-u jer su neki glasovi dodijeljeni Messiju u izboru za najboljeg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Provjerili smo glasačke listiće koji su nam stigli iz Nikaragve i možemo potvrditi da oni odgovaraju svemu onome što smo objavili na popisu glasača i igrača za koje su određeni ljudi glasali. Tu nema nikakvog spora. Sve iz Nikaragve ima službeni pečat njihovog saveza”, pojasnili su iz FIFA-e.

A glas iz Egipta za Mohameda Salaha?

“On nije valjan. Egipatski glasač potpisao se velikim slovima, a nedostaje potpis glavnog tajnika Saveza, što je obavezno. Egipatski savez dobio je upute još u kolovozu, a tada ta institucija nije bila dobro vođena”, pojasnili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nisu objasnili što je sa Sudanom i njihovim izbornikom, hrvatskom stručnjaku Zdravku Logarušiću koji kaže da su njegovi glasovi išli Salahu, Maneu i Mbappeu, odnosno da je FIFA kasnije to promijenila u Messi – van Dijk – Mbappe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.