(FOTO) ‘Beau Jeu’ – jedna od dvije službene lopte Eura 2016. u Francuskoj

AppleMark fah

Da ne bi bilo zabune, u naslovu nismo pogriješili. Naime, na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj igrat će se s dvije lopte, prvi put u povijesti. Lopta koju vidite na fotografiji predstavljena je javnosti prije više od tri tjedna, iako je do početka Europskog prvenstva u Francuskoj ostalo pola godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loptu koja nosi ime Beau Jeu, što u prijevodu znači ‘prekrasna igra’, predstavio je legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane. Kao što smo rekli, na Euru 2016. bit će dvije lopte a s ‘prekrasnom igrom’ igrat će se samo utakmice u grupnoj fazi natjecanja.

 

Prvi put u povijesti EP-a tvrtka Adidas dizajnirat će dvije lopte za EURO. Prva bi trebala “služiti” nogometašima za natjecanja po skupinama dok će druga biti “udarana” u knock-out fazi. Razvoj ove Adidas lopte trajao je godinu i pol dana, a preuzeti su elementi popularne Brazuce lopte koja se koristila na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.