(FOTO) Na Sljemenu prvi put slalom Svjetskog kupa za skijaše s invaliditetom

Foto: fah

Nakon što je već godinama domaćin jedne od utrka Svjetskog skijaškog kupa, Zagreb će 8. i 9. siječnja 2018. prvi put ugostiti i najbolje svjetske skijaše s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Crveni spust na Sljemenu će 3. i 4. siječnja 2018. godine po 12. put ugostiti najbolje slalomašice, a po 9. put najbolje slalomaše svijeta na utrci Svjetskog kupa, a potom će se 8. i 9. siječnja održati dva noćna slaloma Svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom.

“To je velika stvar za Zagreb, za Hrvatski paraolimpijski odbor i za hrvatsko skijanje,” kazao je Dino Sokolović. Najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom proteklog je vikenda u austrijskom Kuehtalu osvojio prvo i treće mjesto u slalomu sjedećih skijaša što je sjajna pozivnica uoči sljemenskih nastupa.

“Malo su me iznenadili odlični rezultati u Austriji. Nisam očekivao postolje. Sretan sam jer sam stigao do razine skijanja koju sam imao prije teške ozljede. Još nisam u top formi, ali vjerujem kako ću na skorašnjim paraolimpijskim igrama u korejskom Pjongčangu biti u optimalnoj formi,” kazao je Sokolović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dino je najavio kako će sljemenski slalom biti iznimno težak, a skijat će se na stazi na kojoj će se nekoliko dana ranije spuštati i najbolji skijaši svijeta.

“Staza će biti iznimno zahtjevna, tvrda i teška, a takve najviše volim. Bit će jednako duga i na Snježnoj kraljici i samo najbolji će je završiti,” dodao je najbolji hrvatski para-skijaš.

Iza njega je teška ozljeda leđa zbog koje je četiri mjeseca bio vezan za krevet, a tek nedavno je počeo s punim treninzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iza Dine su dvije nesretne sezone, no sada se vraća. Nakon Sljemena, slijedi nastup u Kranjskoj Gori, a vrhunac sezone će biti paraolimpijske igre,” dodao je njegov trener Luka Dobrinić.

Direktorica utrke Anja Škutelj je najavila kako će na Sljemenu nastupiti 80-tak skijaša iz 17 zemlja i četiri kontinenta.

“Velika je čast i zadovoljstvo što će najbolji para-skijaši svijeta nastupiti u Zagrebu. Imamo sreću što će se utrke održati nekoliko dana nakon Snježne kraljice pa će natjecatelji imati savršene uvjete. Vjerujem kako ćemo organizacijom natjecanja postaviti ozbiljan izazov za ostale organizatore utrka u Svjetskom kupu,” kazala je Anja Škutelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Crvenom spustu će se održati dva noćna slaloma. Oba dana prva vožnja je na rasporedu u 14:00 sati, a druga vožnja u 17:15 sati.

“Staza neće biti lagana, a bit će jednake dužine kao i na Snježnoj kraljici,” dodala je Škutelj.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić je istaknuo kako će Hrvatska i Zagreb prvi put ugostiti tako značajan skijaški događaj osoba s invaliditetom.

“Nakon Europskog kupa dobili smo i Svjetski kup što je dokaz našeg kvalitetnog rada. Vjerujem kako će gledatelji doći na Sljeme kako bi vidjeli nastup najboljih skijaša s invaliditetom,” kazao je Kovačić. Naglasio je kako su hrvatski sportaši s invaliditetom u sklopu programskih aktivnosti HPO-a u 2017. nastupili na čak 82 međunarodna natjecanja na kojima su osvojili 355 medalja od kojih je čak 131 zlatnih, 125 srebrnih i 99 brončanih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iza nas je sjajna godina tijekom koje smo osvojili rekordan broj medalja, a nadam se kako će 2018. biti još bolja,” kazao je predsjednik HPO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.