(FOTO) Svečani doček u Varaždinu izborniku zlatnih hrvatskih tenisača Željku Krajanu: ‘Mali dio povijesti i najtrofejnija godina hrvatskog sporta’

Foto: fah

Uskoro iza nas ostavljamo najljepšu godinu hrvatskog sporta, godinu u kojoj su povijesne rezultate ostvarili brojni hrvatski sportaši, među njima i teniska reprezentacija Hrvatske koja je u Lilleu u velikom finalu svladala Francusku 3:1 i tako osigurala svoj drugi Davis Cup pokal u povijesti. Povijesni je to uspjeh teniskih Vatrenih budući da se od iduće godine Davis Cup, nakon 118 godina, igra u drugom formatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon povratka i domovinu hrvatskoj teniskoj reprezentaciji priređen je svečani doček na glavnom trgu u Zagrebu. Usprkos radnom danu, ne baš idealnim vremenskim uvjetima, na Trgu bana Jelačića, Marina Čilića, Bornu Ćorića, Matu Pavića, Ivana Dodiga, izbornika Željka Krajana… dočekalo je više tisuća Hrvata.

Izbornika pobjedničke hrvatske teniske reprezentacije svečano su dočekali i Hrvati u njegovom Varaždinu, na Trgu kralja Tomislava.

Inače, Krajanu je svečani doček priređen i u vijećnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Veliko slavlje na varaždinskom korzu povezano je s koncertom Marka Tolje i početkom Adventa u Varaždinu. Nekoliko je riječi čestitke uputio Krajanu i gradonačelnik tog grada, Ivan Čehok, koji je ne tako davno s Varaždincima s Markom Perkovićem Thompsonom dočekao i srebrnog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatka Dalića.

“Veliki je uspjeh bio i dramatično izgubiti u finalu 2016., ali ovo u Francuskoj je bila stvarno prava rapsodija hrvatskih talenata. Mali dio povijesti, prema prvom mjestu, tronu, smo i mi Varaždinci dio toga”, kazao je Čehok na Krajanovom dočeku.

Izbornik Krajan, naravno, nije krio svoje oduševljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Stvarno je neopisiv osjećaj biti prvak svijeta. Ovo je vjerojatno najtrofejnija godina u našoj sportskoj povijesti i samim time ima tu puno stvari koje su nas motivirale. Na neki način su nas i nogometaši obvezali da uzvratimo za taj njihov poraz u finalu i vjerujem da su oni svi sretno dočekali tu našu pobjedu…”

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.