(FOTO, VIDEO) Spektakl na Wembleyju: Manchester United osvojio Liga kup, dva gola sjajnog Zlatana Ibrahimovića

Foto: fah

Nogometaši Manchester Uniteda pobjednici su Liga kupa nakon što su u sjajnom susretu na Wembleyju pobijedili Southampton 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

ManU je poveo 2-0, Southampton je potom izjednačio, a pobjednika je odlučio Zlatan Ibrahimovic golom tri minute prije kraja susreta.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

“Crvenim vragovima” je to peti naslov pobjednika ovog natjecanja pri čemu prvi nakon 2010. godine, dok je Southampton u svom drugom finalu upisao i drugi poraz. Identičnim rezultatom ‘Sveci’ su poraženi i 1979. od Nottingham Foresta.

Foto: fah

Rekorder je Liverpool s osam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ManU je sjajno ušao u utakmicu i nakon 38 minuta vodio je 2-0. Za 1-0 je u 19. minuti zabio Zlatan Ibrahimovic sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca. ‘Crveni vragovi’ su povećali vodstvo u 38. minuti preko Jessea Lingarda na asistenciju Marcoa Roja. U tim trenucima se činilo kako će United lagano do pobjede.

Međutim Southamptonm se nije predavao. U posljednjim trenucima prvog dijela Talijan Manolo Gabbiadini je smanjio, a isti je igrač sjajnim pogotkom u 48. minuti izjednačio na 2-2. Talijan je ove zime stigao u Southampton iz Napolija za 16 milijuna eura i u tri nastupa zabio je već pet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika ukazao se sjajni švedski napadač. Ander Herrera je ubacio u kazneni prostor, a Ibrahimovic sjajno skočio između suparničkih stopera i udarcem glavom svladao Frasera Forstera za veliko slavlje navijača Uniteda.

Jose Mourinho je tako postao prvi menadžer ManU u povijesti koji je u prvoj sezoni osvojio trofej. Portugalcu je to ujedno bilo četvrto finale Liga kupa i četvrti naslov nakon što je prva tri osvojio na klupi Chelsea (2005, 2007, 2015).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.