Gazzetta dello Sport otkriva kada bi se mogla nastaviti Seria A

Foto: fah

Krovna nogometna asocijacija (UEFA) odlučila je na jučerašnjem sastanku odgoditi Europsko nogometno prvenstvo, koje će se održati idućeg ljeta, tom je odlukom UEFA ostavila prostor za odigravanje nacionalnih prvenstva, Europske lige i Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje je najteža situacija zbog epidemije koronavirusa u Italiji, no, bez obzira na to Talijani razmišljaju i o nogometu, tako ugledna Gazzetta dello Sport u današnjem izdanju donosi tri moguća datuma nastavka Serie A. Podsjetimo, do završetka talijanske prve lige preostalo je 13 kola. Seria A zaustavljena je 9. ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Kako piše milanski list u Talijanskom nogometnom savezu razmišljaju o nastavku Serie A u svibnju, govori se o 2., 9., i 16. svibnju kao datumima kada bi se prvenstvo nastavilo, dakako, i dalje sve ovisi od toga koliko će trebati Italiji da se oporavi od virusa, što će utjecati i na to do kada će se utakmice igrati bez nazočnosti gledatelja.

UEFA je, podsjetimo, nakon odgode Europskog prvenstva od svih europskih liga zatražila da završe do kraja lipnja kako se ne bi ulazilo u srpanj s obzirom da tada brojnim nogometašima ističu ugovori te bi mogao nastati ozbiljan problem u slučaju da za svoje klubove nastave igrati bez ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na ljestvici Serie A poslije nepotpunih 26. odigranih kola vodi aktualni prvak, Juventus, sa 63 boda, jednim bodom više od Lazija koji je na drugom mjestu, Inter s Marcelom Brozovićem ima 54 boda, ali i utakmicu manje. Dakle, milanski klub sve je dalje od naslova…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.