Gazzettina presuda: Pjaca im je prije pet dana bio najgori, a sad je najbolji, Mandžukić preuzeo njegovu ulogu

Marku Pjaci trebalo je samo pet dana da doživi veliki preobražaj. Prije pet dana bio je najgori igrač utakmice protiv slabog Palerma (4:0), kada je u Serie A dobio drugu priliku kao prvotimac, bude proglašen igračem utakmice koji je za samo pet minuta u igri donio pobjedu kod jakog Porta (2:0) u osmini finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što se dogodilo u sat i pol protiv Palerma, Pjaca je itekako nadoknadio za manje od pola sata protiv Porta. Ušao je u igru u 67. minuti, pet minuta kasnije zabio vodeći gol za Juventus koji u korist njegova kluba nije prelomio samo utakmicu, nego i osminu finala Lige prvaka.

No, dobru igru je i nastavio, prodorima s desne strane, a Herreru je natjerao da na njemu napravi prekršaj za žuti karton.

Bio je igrač preokreta i pobjede koji je otvorio začahureni Porto koji se protiv jalovog Juventusa odlično branio s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gazzetta dello Sport proglasila ga je najboljima igračem utakmice, samo pet dana nakon što ga je protiv Palerma ocijenila najgorim.

“Do jučer se činio kao odličan dribler i brzanac koji priprema prilike drugima. Ali u utakmici s Portom pokazao se i kao egzekutor, strijelac, bombarder. Na ovom gostovanju nije razmišljao, nego radio. Allegrijevo ribanje Pjace se isplatilo jer nakon toga je ušao i zabio za pobjedu”, opisali su ga uz ocjenu 7.

“Forsirao je, ali mu ništa nije uspijevalo. Trudio se u obrani jer Porto je opasan prilikom oduzimanja lopte i brzog prelaska u napad i tu je, kao i uvijek, dao svoj doprinos. Ali kada je morao ići prema naprijed, izgledao je izgubljeno. Ipak, kada mu i ne ide, Allegri ga se ne odriče i zato je igrao do kraja”, s druge strane su kritizirali Marija Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.