HNS o ulaznicama: Imamo pravo na osam posto prodajnog kapaciteta stadiona

Hrvatski nogometni savez objavio je danas najnovije podatke o prodaji i distribuciji ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, istaknuvši kako HNS nije podijelio niti jednu ulaznicu, te da su one u procesu tiska, i da će ih FIFA početi distribuirati početkom travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“HNS ima pravo na osam posto prodajnog kapaciteta stadiona. U procjenama broja ulaznica za hrvatske navijače, brojni mediji izračunavali su osam posto od ukupnog kapaciteta stadiona. U stvarnosti, svaki savez dobiva pravo na osam posto prodajnog kapaciteta. Drugim riječima, radi se o kapacitetu stadiona nakon što se oduzme velik broj mjesta za predstavnike medija (što je posebno slučaj u utakmici otvaranja Prvenstva) te još jedan dio kapaciteta iz sigurnosnih, “hospitality” i drugih razloga. Unutar tih osam posto nalazi se i 700 ulaznica koje svaki savez dobiva za svaku utakmicu, a namijenjene su kupnji članovima nogometne obitelji (igrači, stručni stožer, bivši reprezentativci, klubovi, županijski savezi i dr.)”, stoji u obrazloženju HNS-a.

U HNS-u ističu da je svaka ulaznica personalizirana i da se kupuje putem Fife, uključujući 700 ulaznica rezerviranih za HNS, što znači da se uz svaku ulaznicu veže ime i prezime.

“Hrvatski nogometni savez nije fizički podijelio, niti je mogao podijeliti ijednu ulaznicu do sada. Ulaznice su, naime, tek u procesu tiska te ih FIFA počinje distribuirati početkom travnja. Vlasnici ulaznica dobit će ih poštom na osobnu adresu, a dio njih će ih moći preuzeti tek po dolasku u Brazil. Organizaciju distribucije i prodaju ulaznica iz javne kvote namijenjene Hrvatskom nogometnom savezu organizira FIFA. HNS nema ni utjecaja, niti uvida u rezultate Fifinog ždrijeba ulaznica”, kaže se u obrazloženju HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče angažmana pojedinih turističkih agencija, u HNS-u ističu da oni ne mogu, niti su prodavali ulaznice turističkim agencijama, niti ulaznice mogu glasiti na bilo koju pravnu osobu.

“Štoviše, od kada su FIFA i UEFA uveli sustav personalizacije ulaznica, Hrvatski nogometni savez sukladno postavljenim pravilima niti za jedno veliko natjecanje, uključujući Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nije prodao niti jednu ulaznicu bilo kojoj turističkoj agenciji”, stoji u priopćenju HNS-a.

HNS je objavio i točan broj raspoloživih ulaznica za hrvatske navijače za sve utakmice naše reprezentacije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil – Hrvatska, 12. lipnja ( Arena de Sao Paolo u Sao Paulu) –

Ukupno – 4.148 ulaznica

Kategorija I – 100

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kategorija II – 837

Kategorija III – 2.511

Nogometna obitelj – 700

Kamerun – Hrvatska, 18. lipnja (Arena Amazonia u Manausu) –

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno – 2.693 ulaznica

Kategorija I – 100

Kategorija II – 473

Kategorija III – 1420

Nogometna obitelj – 700

Hrvatska – Meksiko, 23. lipnja (Arena Pernambuco u Recifeu)

Ukupno – 2.786 ulaznica

Kategorija I – 100

Kategorija II – 497

Kategorija III – 1489

Nogometna obitelj – 700

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.