Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek osvojila zlatnu medalju na parteru u Bakuu, Kovačević brončani

Foto: Facebook

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek osvojila je zlatnu medalju na parteru na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu, objavio je Hrvatski gimnastički savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je prvo zlato za hrvatsku olimpijku, članicu Marjan Split, gimnasticki klub na turnirima iz serije Svjetskih kupova.

Ana je s dominacijom u Azerbajdžanu otvorila najboljom ocjenom u kvalifikacijama, da bi danas u finalu izvela jednu od svojih najboljih vježbi ikada i sa 13,533 boda stala na vrh postolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto osvojila je Grkinja Ioanna Xoulogi (12,733), a treće Turkinja Demet Mutlu.

Đerek je prošle godine u Dohi osvojila brončanu medalju na parteru, piše HRT.

“Finale je prošlo izvrsno. Super sam zadovoljna i s izvedbom i s rezultatom. Presretna sam što se napokon sve poklopilo i što sam osvojila svoje prvo zlato na turnirima Svjetskog kupa te doživjela taj osjećaj da slušam hrvatsku himnu na postolju. Bila mi je velika čast i predivan osjećaj. Sada ćemo kratko proslaviti, s obzirom da već noćas putujemo dalje za Dohu na drugi Svjetski kup na kojem se također nadam odraditi svoju vježbu i pokazati što znam. Nadam se rezultatu barem približno dobrom kao ovome”, poručila je Đerek, članica splitskog GK Marjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dvostruko hrvatsko slavlje u Bakuu pobrinuo se Anton Kovačević, finalist prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Član ZTD Hrvatskog Sokola nakon petog mjesta u kvalifikacijama u finalu je bio puno bolji i sa 14,166 bodova osvojio broncu. Zlatni je Nizozemac Bart Deurloo, aktualna svjetska bronca (14,700), dok je srebrni Bjelorus Andrej Lihovicki (14,200). Ovo je druga Antonova medalja u Bakuu. Prošle godine kući se vratio sa srebrom na preči.

“Stvarno je bilo lijepo opet nastupiti ovdje. Išao sam svoju 5.7 vježbu koja trenutno nije moj maksimum, ali zbog zdravstvenih problema proteklih tjedana, u dogovoru s trenerom Ratkom Jovanovićem odlučili smo ići na sigurniju varijantu. Odradio sam lijepo, korektno, samo sam napravio jednu veću pogrešku na saskoku i to je to. Sretan sam jer je medalja tu, ali nema puno prostora za slavlje nego se treba odmoriti i pripremiti za Dohu. Putujemo već za nekoliko sati, a tamo će mi se priključiti i moj prijatelj Tin Srbić. Jedva čekam da zajedno nastupimo tamo i da pokažem još bolju izvedbu”, izjavio je brončani Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.