Hrvatska je i uvjerljivije mogla svladati Wales: Je li Andrej Kramarić pretjerao?

Foto: fah

 Hrvatska nogometna reprezentacija je u subotu u Osijeku u 3. kolu u skupine E kvalifikacija za EURO 2020. protiv Walesa slavila sa 2-1 (1-0), u utakmici koja odigrana po velikoj vrućini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovno se potvrdilo da je Osijek sretan za hrvatsku reprezentaciju. Bila je ovo 12. utakmica u Osijeku, a hrvatska vrsta je ostvarila deset pobjeda i dva remija. Također, po treći puta je u Osijeku svladan Wales.

Vatreni se nisu, nažalost, u potpunosti igrom odužili svojim domaćinima, koji su po tko zna koji puta pokazali koliko vole hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Andrej Kramarić, sjajni napadač Hoffenheima, jedan je od onih koji nisu briljirali, naprotiv, bio je među najslabijim pojedincima kvalifikacijske utakmice igrane u Osijeku.

Što je na sve nakon utakmice i ipak pobjede rekao sam Kramarić?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne mogu reći da mi nije išlo, zadovoljan sam svojom igrom. No, kao napadač uvijek želim zabiti gol, ali u nekim ključnim trenucima sam jednostavno bio previše izmoren. Moglo je to bolje izgledati, možda sam i ja mogao bolje riješiti neke situacije”, rekao je Kramarić nakon utakmice…”

Kramarić kaže kako je igrom zadovoljan. Međutim, treći strijelac Bundeslige nema razloga za zadovoljstvo, naprotiv. Uspio je svojom sebičnošću, neki bi rekli tipičnom za vrhunskog strijelca, isprovocirati i jedan dio vlastitih suigrača, reagirao je u jednom trenutku čak i strijelac za Hrvatsku protiv Walesa, Ivan Perišić, kome Kramarić nije htio dati loptu, iako je trebao. Naime, Hrvatska je bila u napadu, Kramarić je vukao, ”carinio” loptu, Perišić je mahao rukama prema Kramariću, uzalud, loptu nije dobio. I to nije bila jedina takva situacija na utakmici, i sasvim sigurno utakmica protiv Walesa nije bila jedina u kojoj Kramarić pokušava sve sam riješiti umjesto da surađuje sa suigračima… Vrijeme je da izbornik porazgovara s ovim inače sjajnim napadačem, nakon odlaska Marija Mandžukića vjerojatno i najboljim hrvatskim napadačem. Uostalom, Kramarić je možda i najzaslužniji za pobjedu Hrvatske protiv Ukrajine prije dvije godine zbog koje smo se i plasirali na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kao i svaki napadač Kramarić ima tu dozu sebičnosti, imao ju je i najbolji hrvatski napadač svih vremena, Davor Šuker, no,  Šuker je imao granicu u više je navrata asistirao suigračima, a ponekad na spektakularan način, kao primjerice Zvoni Bobanu protiv Danske na Euru 1996. u Engleskoj, Kramarić dodaje loptu tek kad mora, a ni tada svaki put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu kaže Dalić?

”Svi znamo da centralna špica nije Kramarićeva idealna pozicija, na njoj nije najbolji. Najbolji je iza špice, polulijevo ili poludesno. Ipak, on nas je spašavao u Ukrajini i protiv Azerbajdžana. Nekad je to malo presebično pa nam se može osvetiti, ali Kramarić uvijek daje sve od sebe. Konkurenciju ima, jer bez konkurencije se igrač opusti. Na kraju sezone možda je umoran, no odigrao je dobro…”

Navijači u Osijeku nisu gledali loš nogomet, bez obzira na uvjete, no, Vatreni mogu i moraju bolje, u borbi za Europsko prvenstvo svaki je pogodak važan, pa je tako važna i gol razlika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.