Hrvatska se nema razloga zamarati grčkim problemima, sve donedavno imali smo slične neprilike!

Foto: fah

Grčki su mediji, uz poruku Auf Wiedersehen, već smijenili svog nogometnog izbornika Michaela Skibbea. Naravno, izbornik koji je s reprezentacijom doživio potop na Maksimiru ipak će voditi Grčku u uzvratu protiv Vatrenih na stadionu Olympiacosa. Ugovor koji je potpisao vrijedi mu do listopada iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ovaj detalj jedan je od brojnih koji jasno ilustrira grčku predaju prije dvoboja s Hrvatskom u sklopu dodatnih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo. Debakl u Zagrebu izazvao je neočekivani šok u Grčkoj.

Naime, većina grčkih medija prihvatila činjenicu još i prije maksimirske utakmice da je Hrvatska kvalitetnija i veliki favorit, međutim, malo je tko očekivao tako slab otpor kakav je nemoćna grčka reprezentacija pružila sjajnoj Hrvatskoj u Zagrebu prije dva dana. Poraz je srušio i ono malo iluzija koje su o sebi imali poslije natjecanja u po skupinama.

I dok grčki mediji traže odlazak njemačkog stručnjaka na klupi svoje reprezentacije, koji je grčku nacionalnu preuzeo u listopadu 2015. godine nakon neuspjelih kvalifikacija za EURO 2016., Hrvatska se nema razloga zamarati tuđim problemima, tim prije što je i sama donedavno bila u sličnoj poziciji kada je HNS smijenio Antu Čačića poslije serije loših rezultata u završnici grupne faze kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo su mediji u Hrvatskoj Čačića smjenjivali i prije nego je doista smijenjen. Spas su tada tražili u legendi hrvatskog nogometa, Robertu Prosinečkom, iako mu mnogi zamjeraju činjenicu da je prije nekoliko godina bio trener Crvene zvezde, kluba za koji je igrao prije velikosrpske agresije na Hrvatsku i s kojim je 1991. godine u Bariju osvojio Kup prvaka. Spominjao se i Zlatko Dalić koji je i tada rekao da bi rado prihvatio poziv ako ga pozovu.

Koliko je bilo korektno od medija da izborniku traže nasljednika u trenutku kad je Vatrenima bila potrebna maksimalna mobilizacija sudbinske utakmice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.