Hrvatska nakon drame remizirala s Danskom i ostala u igri za četvrtfinale

hrvatska
Foto: fah

Hrvatski rukometaši odigrali su neriješeno, 32:32, sa svjetskim prvacima Dancima u prvom susretu drugog kruga Svjetskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. S bodom ostajemo teoretski u igri za plasman u četvrtfinale, no šanse su minimalne.

 

Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marin Šipić s devet, Filip Glavaš s osam, te Luka Cindrić s pet golova, dok je Mate Šunjić imao šest obrana. Dance su predvodili Simon Bogetoft Pytlick s devet i Mikkel Hansen s osam golova, dok je Niklas Landin imao šest obrana.

U ranije odigranom susretu ovoga kola Egipat je porazio Belgiju sa 33-28. Afrički sastav je već u prvom poluvremenu imao devet razlike (20-11) i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. U završnici susreta Belgija je smanjila na četiri razlike, ali više od toga nije išlo.

Egipat su do nove pobjede predvodili Mohsen Mahmoud sa sedam i Yehia Elderaa sa šest golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Sebastien Danesi s devet golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu Bahrein pobijedio SAD sa 32-27. Bahrein su do pobjede predvodili Husain Alsayyad s devet i Mohamed Mohamed s pet pogodaka. U američkim redovima najefikasniji je bio Samuel Hoddersen sa šest golova.

Na ljestvici vodi Egipat sa šest bodova, Danska ima pet, Bahrein četiri, a Hrvatska tri boda. Belgija i SAD su na nuli.

Iduće kolo na rasporedu je u subotu. U prvom dvoboju snage će odmjeriti Bahrein i Egipat, potom slijedi hrvatsko – belgijski okršaj, a u zadnjem susretu igrat će Danska i SAD, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.